Büyükşehirle güzergahlar rengarenk

Kent estetiğine katkı sağlamaya dönük çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Orta refüjlerde kullandığımız mevsimlik begonyalar ve kadifelerle vatandaşlarımızı göz dolduran bir çevreyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini geliştirme hedefi doğrultusunda başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun ifade ettikleri gibi; Sakarya’da yüzlerin gülmesi için çok çeşitli estetik peyzaj çalışmalarını hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda şehrin ana arter orta refüjlerinde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları başlattık. Hedefimiz tüm renkleriyle daha güzel bir Sakarya” diye konuştu.

Vardar açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Orta refüj ve kavşak güzelleştirme çalışmaları kapsamında podima taşları ve kuru ağaç kabukları kullanarak; kent estetiğine katkı sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca yine orta refüjlerde mevsimlik begonyalar ve kadifeler kullanıyor; vatandaşlarımızı göz dolduran bir çevreyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevsimlik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bunun dışında meydanlar ve diğer sosyal alanlarda da yeşillendirme ve çiçek ekim çalışmalarımız söz konusu.”

“Büyükşehir Belediyesi olarak estetik peyzaj konusunda da örnek uygulamaları hayata geçirdik. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi güzergahındaki kavşak ve Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi önündeki alanda kurumların muhtevasına uygun çalışmalarımız oldu. Bilim, kültür, sanat ve akademiyi temsil eden ve oldukça iyi geri dönüşler aldığımız estetik peyzaj çalışmalarını şehrimize kazandırdık. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de bu tarz çalışmalarımız artarak sürecek.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]