Büyükşehirden binalara 3'üncü kat izni mi geliyor?

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun binaların 3 katlı olmasının yolunu açacak imar değişikliğine yönelik yapıldığını açıkladığı çalışmalarda sona gelindi. Büyükşehir İmar Komisyonu’nun 12 Mayıs’taki meclise raporunu sunması bekleniyor.

Geniş kapsamlı toplantı

Başkan Toçoğlu, dün sabah önce imar planlarını hazırlayan ekibin yanında İMO ve Mimarlar Odası temsilcilerinin de yer aldığı toplantıya katıldı. Sonrasında ise Büyükşehir Meclisi İmar Komisyonu ile bir araya gelerek geniş bir değerlendirmede bulundu. Alınan görüşler eşliğinde imar komisyonunun hazırlayacağı raporun 12 Mayıs Pazartesi günü yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulmasına karar verildiği öğrenildi.

İmar nasıl olacak?

Başkan Toçoğlu, daha önce yaptığı açıklamalarında bodrum ve çatı katlarının tamamen kalkacağını ve binaların 3 katlı olacağını belirtmişti. Buna göre, 1 metrelik su basmanı ile birlikte konutların yüksekliği 3+3+3 olmak üzere toplam 10 metre olacak. Alt katın işyeri olması halinde ise 4+3+3 olmak üzere bu binalarda 10 metre yüksekliğinde olacak. Bunun yanında eski imara göre yapılmış 2 katlı binalara ise, çatı kaldırılsa dahi 3 katlı olmasına kesinlikle izin verilmeyecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]