Büyükşehir Zabıtası Görev Başındaydı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Adapazarı ilçesi Atatürk bulvarında esnafları yer işgaline karşı uyardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce başlattığı Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı dün şehrin dört bir yanında çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi bir süre önce Kentime Sahip Çıkıyorum projesini kamuoyu ile paylaşmış ve Sakarya'nın daha yaşanılabilir bir şehir olması ve kente yaşamanın sorumluluklarının yerine getirilmesi için esnaf odası temsilcileriyle birlikte bir çalışma başlatmıştı. Esnafa yönelik yürütülen çalışmanın ardından şehirde yasalara aykırı hareket etmekte ısrar eden esnafa yönelik bazı yaptırımlarda bulunulacağı belirtilmişti. Bu amaçla harekete geçen zabıta ekipleri Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan esnafları mallarını kaldırıma çıkarmamaları konusunda uyardı. Esnafları tek tek gezen zabıta ekipleri esnafların kaldırım üzerinde bulunan mallarını kaldırttı.

Bu arada zabıtanın çalışmasına bazı esnaflar tepki gösterdiler. Atatürk Bulvarında esnaflık yapa Ertan Tanyeri, “Bu dükkanlar bizim tapulu yerlerimiz. Biz dükkanımızın önüne malzeme koyacağız ki vatandaşlar görüp gelsin. Bu uygulama yanlış bir uygulama. Ekonomik kriz bizleri zaten zor durumda bıraktı. Bir de bu baskıcı uygulamalar bizleri iyice yıldırıyor. 7 tane zabıta memurunun kapımıza gelip baskı ile malzemeleri içeri aldırması çok yanlış. Bizlere tebliğ edilen bir yazı yok” dedi.

Atatürk Bulvarında çiçekçilik yapan Muammer Aslan ise “Biz devletimize vergimizi veriyoruz. Emlak vergisini veriyoruz”diye konuştu.
Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan ise, “Sakarya hepimizin. Daha huzurlu ve çağdaş bir şehirde yaşamak için hep birlikte yasalara uygun davranmalıyız” dedi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerin dün şehrin dört bir yanında başlattığı çalışmalar hakkında bilgi veren Pehlivan, “Uzun bir süre önce “Kentime Sahip Çıkıyorum” projesi başlatmış ve süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirmiştik. Esnafımız ile bir araya gelerek kendilerine proje hakkında bilgi verdik. Esnafımızdan yasalara uygun davranmasını ve bu konuda bizlere yardımcı olmalarını talep etmiştik. Projeyi birlikte yürüttüğümüz belediyelerimize bağlı zabıta ekiplerimizle bugün şehrimizin farklı noktalarında denetimler başlatmış bulunuyoruz. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Yürüttüğümüz bu çalışmada esnafımızın bize yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.

“Kentime Sahip Çıkıyorum” projesinin sadece Büyükşehir Belediyesi'nin ya da diğer belediyelerin projesi olmadığını, şehrin, projeye destek vermesi gerektiğinin altını çizen İbrahim Pehlivan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz her çalışmada konunun muhataplarıyla ortak hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Bu proje, sadece belediyelerin projesi değildir. Bu proje tüm Sakarya'nın projesidir. Hep birlikte, belediye, esnaf ve vatandaş el ele vererek bu projeyi uygulayacağız. Sakarya'da yaşayan herkes şehrimizin daha modern ve çağdaş bir kent olması arzusuna sahiptir. Bizim amacımız şehir kimliğine, kültürüne ve estetiğine sahip çıkmaktır. Şehrimizin daha yaşanılabilir bir kent olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]