Büyükşehir Tıp Merkezi Hastane Gibi Çalışıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp merkezi hastane gibi çalışıyor. Belediye Tıp Merkezi'nde 2008 yılının ilk 6 ayında 57 bin 916 hasta hizmet aldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi; teknik donanımı, uzman doktorları ve kalifiye elemanları ile hizmet kalitesini her geçen gün artırıyor. Her gün yüzlerce hastanın muayene edildiği tıp merkezinde; laboratuar, pansuman, EKG, ultrason, röntgen, kemik dansitometresi ve mamografi hizmetleri veriliyor. Belediye Tıp Merkezi'nden günde ortalama 350 hasta yararlanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2008 yılının ilk 6 ayında 57 bin 916 hastanın belediye tıp merkezinde muayene edildiği belirtildi. 2008 yılının Ocak ayından bugüne kadar 59 bin 985 hastanın ise; idrar, hormon, hemogram, sedimentasyon ve biyokimya tahlilleri yapıldı. Ayrıca 3 bin 429 hastanın 4 bin 428 adet pelvis, dorsal, akciğer, sinüs gibi çeşitli röntgen filmleri çekildi. 2 bin 750 kişiye pansuman ve enjeksiyon müdahalesi yapılırken, 994 kişinin elektro kalp grafiği çekildi.

İhtiyaç sahibi hastalara ilaç yardımında da bulunulan tıp merkezinde, 530 reçete karşılığı yaklaşık 41 Bin YTL tutarında ilaç dağımı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Gezici Sağlık Aracı, mahallelerde sağlık taramasında bin 845 hasta muayeneden geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi eğitim hizmetleri de gerçekleştiriyor. Okullarda eğitim seminerleri veren tıp merkezi doktorları, "sinüzit, grip, grip aşısı, kene ve sigaranın sağlığa zararları" konularında öğrencileri bilgilendiriyor.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]