Büyükşehir Belediyesi Sus Pus, Vatandaş Feryat Figan!

Erenler ilçesinde Büyükşehir Belediyesine ait çöplüğün kapatılmasının ardından aç kalan sokak köpekleri şehir merkezine gelerek, insanların korkulu rüyası oldu. 
  
Erenler ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Alancuma Çöplüğü'nün kapatılması ile birlikte çöplükte barınan çok sayıda köpek yerleşim merkezine indi. Yerleşim merkezlerine ve mahalle aralarına kadar gelen köpekler insanlara ve yoldan geçen araçlara saldırıyorlar.

Sözler Tutulsun

Çöp bidonlarını deviren, yoldan geçerken kazalara neden olan köpeklerin çoğu bakımsız olduğu için hastalık ve mikrop taşıyorlar. Yerleşim bölgesine kadar gelen ve insanları ısıran köpekleri çocuklar ellerine sopalar alarak kovmaya çalışıyorlar. Daha önce Bekirpaşa Belediyesi'ne bağlı olan belediyenin kapatılmasıyla Erenler Belediyesi'ne bağlanan Kozluk Mahallesi sakinleri, başıboş köpeklerin bir an önce toplatılmasını ve başkanın seçim öncesinde verdiği sözleri tutmasını istiyorlar.
Arabalara, İnsanlara Saldırıyorlar

Vatandaşlar,
"Mahallemizde mikrop ve hastalık taşıyan köpeklerin belediye tarafından bir an önce toplatılmasını çoluk çocuğumuzun bu mikroplardan korunmasını istiyoruz. Alancuma çöplüğü kapatıldı. Aç kalan hayvanlar sağa sola saldırmaya başladı. Kozluk ve Taşlık mahallesinden geçmek mümkün değil. Gece sokağa çıkmak mümkün değil. Arabalara, insanlara saldırıyorlar.  Bisikletle giderken paçayı kaptırıyoruz. Ben onlara yiyecek verdiğim için bana bir şey yapmıyorlar. İnsanları ısırıyorlar. En son bir arkadaşımız köpekler tarafından ısırıldı. Halen tedavi görüyor. Yeni açılan araç muayene sahasının esnafların çöplerini etrafa atması, çöp bidonların yetersiz olması sokak hayvanlarının mahallemize gelmesine adeta davetiye çıkarıyor. Akşamları başıboş köpekler yaşam savaşı verdikleri için karınlarını doyurmak üzere mahallemize geliyor. İnsanlara saldırıyorlar. Yoldan geçen insanlar için tehlike oluşturuyorlar. İçlerinde hastalık taşıyan tamamen tüyleri dökülmüş korkunç görünümlü hayvanlar var. Vatandaş bilmiyor benim kapımda yatıyor. Benim zannediyorlar. Benim hayvanım yok ama hayvan aç kaldığı için gelip kapıma sığınıyor. Bunların bir an önce temizlenmesini istiyoruz.  Sayın başkana sesleniyorum bir an önce bu işe bir çözüm bulsun. Seçim zamanı bütün sorunlarınızı halledeceğiz diyordu. Bu da bir sorun. Çöp bidonları yetersiz. Olanların kapakları yok. Hayvan aç karnını doyurmak için çöp bidonlarını deviriyor. Ana yol buradan geçiyor. Yola çıkarak araçların önüne atlıyorlar. Sık sık kazalar meydana geliyor" dedi.
Belediyeden Hiçbir İlgili Gelmiyor

Çöplüğe yakın bölgede bulunan Alancuma prefabrikleri sakinleri de besledikleri tavuklara köpeklerin musallat olduğunu belirterek belediye yetkililerini göreve çağırdı. Vatandaşlar " Köpekler beslediğimiz tavuklara saldırıyorlar. İnsanlara saldırıyorlar. Mikrop ve hastalık taşıyorlar. Çöplük kapanınca bunlar oldu. Tavuklarımız hasta oldu. Belediyeden hiçbir ilgili gelmiyor. Her yer pislik ve çöp içinde" dedi.  

Kozluk Mahallesi Muhtarı Cemalettin Öztürk, çöplüğün kaldırılmasıyla aç kalan köpeklerin yiyecek bulmak için yerleşim bölgelerine geldiklerini ve insanlara saldırdıklarını söyledi.

Biz Bundan Çok Rahatsızız

Öztürk, konuşmasında " 2 ay önce biz belediyeye geçtiklerini, yeni geçtik. Başkanımızın bu konuya duyarlı olduğunu tahmin ediyoruz. Çöp bidonlarımızın hepsinin kapağı açık. Çöplük kapatılınca orada barınan 200- 300 civarındaki başıboş köpek yiyecek için bizim mahallemize saldırıyor. Biz bundan çok rahatsızız. Gerekli yerlere söyledik. Daha önceki belediyeden bu hizmetleri alamadık. Büyükşehirden de yardım istiyoruz. Erenler Belediyesi tek başına bu işin altından kalkamaz. Köpekler saldırıyor bunları toplayan yok. Başkanımızdan gerekli ilgi ve desteği bekliyoruz" dedi. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]