Büyükşehir Belediyesi, Modern Ulaşım İçin Model Arıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım hizmetlerini daha modern hale getirmek için model arıyor.

Bu konudaki deneyimlerinden faydalanmak için Bursa'yı ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüştü. Toçoğlu, Bursa Ulaştırma Tesisleri (BURULAŞ)'da da incelemelerde bulundu. Modern bir ulaşım için kolları sıvadıklarını ifade eden Toçoğlu, toplu taşıma sistemini yenileyeceklerini, akıllı bilet uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi.

Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Atilla Arkan ve Ayhan Kardan, ADASU Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Başkan Danışmaları Recep Hacıeyüpoğlu, Doç. Dr. Metin Küçük ve Doç. Dr. Hamza Al ile birlikte Bursa'yı ziyaret etti. Heyet Bursa'nın ulaşım sistemini inceledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, BURULAŞ Tesisleri'nde de incelemelerde bulundu. Başkan Toçoğlu, BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya ve teknik personelden de detaylı bilgi aldı. Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Toçoğlu, toplu taşıma sistemini yenileyeceklerini, bu nedenle farklı şehirlerdeki farklı ulaşım modellerini incelediklerini, diğer şehirlerdeki tecrübelerden istifade ettiklerini kaydetti.

Toplu taşıma sistemini tamamen yenilemeyi planladıklarını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, "Geçtiğim hafta ulaşım sisteminin özelleştirilmesi konusunda Belediye Meclisimiz bize yetki vermişti. Sakarya'da gerçekten aksayan, vatandaşlarımıza zorluk çıkartan bir ulaşım sistemi mevcut. Biz ulaşım sistemini baştan aşağı yenilemeyi planlıyoruz. Bu yüzden en gelişmiş ulaşım sistemlerini incelemeye aldık. Bursa da ulaşım filosu güçlü olan bir şehrimiz. Bu incelemelerimiz devam edecek. İnşallah son derece modern ve çağdaş bir sistemi şehrimize kazandıracağız" dedi.

Yeni ulaşım sisteminde 'akıllı bilet' uygulamasına geçmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, şu bilgileri verdi: "Akıllı bilet sistemi son derece modern bir sistem. Hem belediye olarak bize hem de vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak olan akıllı bilet sistemi ile ulaşım alanında detaylı bilgilere sahip olacağız. Bu sistem ile birlikte ulaşımın planlanması ve trafik akışkanlığının sağlanması ve sağlıklı kararlar alınması çok kolay olacak. Ayrıca yeni ulaşım ağında GPRS teknolojisini de kullanmayı planlıyoruz. Bu sistem ile birlikte ulaşım filomuzdaki bütün araçları takip edebileceğiz."

İncelemelerin tamamlanmasından sonra ulaşım sistemini yenilemede saha çalışmasına başlayacaklarını vurgulayan toçoğlu, "Her zaman söylediğimiz gibi biz bugünün ulaşım sorunlarını çözmek için uğraşmıyoruz. Uzun yıllar şehrimize hizmet edecek bir sistem ve model kurmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]