Büyükşehir Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde bayram hazırlıkları tamamlandı. Nöbetçi birimleriyle hizmete devam edecek olan Büyükşehir, mezarlık ziyaretleri için 30 camii önünden ücretsiz otobüs kaldıracak. Karaman ve Camili’de oturan ve bayram namazı için merkeze gelmek isteyen vatandaşlar 4 otobüsle taşınacak.

 

Bayram süresi boyunca Sakaryalılar, Büyükşehir Belediyesi otobüsleri yüzde 50 indirimli seyahat edebilecek. Arife günü mezarlıklarda çiçek dağıtımı olacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların mezarlık ziyaretleri için ek seferlerin yapılacağını açıkladı. Arife günü ve bayram süresince Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıkları’na ulaşım için otobüsler Büyükşehir Belediyesi önünden 08.00 ile 17.00 arasında her saat başında hareket edecek. Bayram namazı öncesinde Camili ve Karaman’da 4 adet belediye otobüsü hazır edilerek, şehir merkezine gelmek isteyen vatandaşların ulaşımı sağlanacak. Sakaryalılar, bayram süresinde Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile yüzde 50 indirimli seyahat edebilecek.

Bayram namazının ardından mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşlar için ise 30 camii önünden belediye otobüsü kaldırılacak. ‘Emirdağ Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Orhan Camii, Mecidiye Camii, Yeni Camii, Kavaklı Camii, Sezginler Camii, Karaosman Camii, Karaman Camii, İhsaniye Camii, Şeker İstiklal Camii, Şeker Camlı Camii, Ali Kuzu Camii, Valide Camii, Güllük Camii önünden kalkacak. ‘Erenler Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri Donatım Camii, Aziziye Camii, Gıyasettin Benli Camii, Küpçüler Camii, Yeşiltepe Camii, Erenler Merkez Camii, Bahçeli Camii, Yeni Eren Camii ve Güllük Camii önünden hareket edecekken; ‘Serdivan Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; 32 Evler Hacı Bayram Camii, Yıldız Camii, Karşıyaka Camii, Yeşil Camii (Kazımpaşa Yolu), İbrahim Ağa Camii, Albay Şükrü Arıcı Camii, Çark Sanayi Eren Camii, Medine Camii ve Bahçelievler Merkez Camii önünden kalkacak. Bayram süresi boyunca vatandaşların hiçbir sorun yaşamaması için Büyükşehir’in nöbetçi birimleri hizmette olacak.

Sakaryalılar, su ve kanalizasyon ile ilgili sorunları için Alo Su Arıza 185 ve SASKİ santralinin 278 38 92 - 93 - 94 - 95 - 96, cenaze hizmetleri için ise Alo Cenaze 188 numaralı telefon bayram süresince de hizmet verecek. 274 50 20 numaralı telefonu arayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi’ne ulaşabilecek. Ulaşım Müdürlüğü bayram süresi boyunca dilek ve istekleri Hareket Amirliği’nin 277 54 23 no’lu telefonuyla cevaplayacak. Yangın ihbarları için de ALO Büyükşehir İtfaiye 110 numaralı telefon aranabilecek.


Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat bir şekilde gerçekleştirmeleri için ise kapsamlı bir temizlik ve çalışması yapıldı. Mezarlık içi yürüyüş yollarının bakımı tamamlandı. Mezarlıklar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Arife günü saat 11.00’da, Emirdağ, Emir Sultan, Emir Sultan Yeni, Serdivan, Erenler, Yorgalar, Ozanlar, Güneşler ve Sapanca Kemer Mezarlıkları’nda yıldız çiçeği dağıtımı yapılacağı belirtildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]