Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca'da

Kaynarca Merkezi’nde muhtar ve STK temsilcileriyle ile istişare toplantısı gerçekleştiren, ardından Küçükkışla Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir yasasıyla ilgili olarak kafa karıştırmak isteyenlere aldırış etmeyin. Bu yasa ile ilçelerimiz, şehirlerimiz çok daha güçlü bir yönetime kavuşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca ilçesinde bir dizi program gerçekleştirdi. Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ve AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak eşliğinde ilk olarak ilçe merkezinde muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluşan Başkan Toçoğlu, Kaynarca’da gerçekleştirilen yatırımları değerlendirdi. 2014 yılında uygulamaya girecek Büyükşehir Yasası hakkında da açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bizim işimiz hizmet etmek. Elimizden geldiği kadar bu hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İnşallah, 2014 yılında Kaynarca\'mız da Büyükşehir sınırlarına dahil olacak, Büyükşehir Belediyemizin güçlü hizmet eli ilçelerimizin tamamına ulaşacak” dedi.

" Bu sene ilk defa ilçemizin köy yolları sıcak asfaltı gördü."

Kaynarca ilçe merkezi’nde düzenlenen programın ardından; Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Aydın ile Büyükşehir ve SASKİ yöneticilerinden oluşan heyetle, Küçükkışla Köyü’ne geçen Başkan Zeki Toçoğlu, burada civar köylerden gelen vatandaşlarla buluştu. İl genel ve belediye meclis üyeleri, köy muhtarları ve vatandaşların da yer aldığı istişare toplantısında, ilk sözü Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel aldı. Özel, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu\'na ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu sene ilk defa ilçemizin köy yolları sıcak asfaltı gördü. Artık Sapanca Gölü\'nden temin edilen suyu içiyoruz. Bu yatırım için 6,5 milyon TL harcandı. Kaynarca’da gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Zeki Toçoğlu: “Vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layık. "

Gerçekleştirilen istişare toplantısında Kaynarca’da gerçekleştirilen hizmetleri değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layık. Biz de sizlere en güzel, en iyi hizmeti getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu makamlarda bunun için oturuyoruz. İnşallah İlçe Belediye Başkanlarımız ve İl Genel Meclisimizle oluşturduğumuz birlik ortamını koruyup hep birlikte daha güzel hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hamdolsun artık şehirlerimiz ulaşılamaz halde değil. Kaynarca\'mızda çok güzel gelişmeler oluyor. Ufak tefek sıkıntıları gündeme getirerek, ülkemizin önünü kesmeye çalışanlar olacak. Birbirimize sahip çıktıkça, birbirimize destek oldukça bunların hepsini aşacağız. Bu ülke hepimizin” diye konuştu.

 “2014 Büyükşehir Yasası ile imar yetkileri ilçe belediyelerinde olacak."

Vatandaşların soruları üzerine yeni Büyükşehir Yasası hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “2014 Büyükşehir Yasası ile imar yetkileri ilçe belediyelerinde olacak. Büyükşehir Belediyesi, üst planlar yapacak. Orman Köylerinin sahip olduğu bütün haklar korunacak. Ayrıca orman köyden mahalleye dönüşen alanlara da 5 yıl süre ile vergi muafiyeti getiriliyor. Yani, mera ve kışlaklarla ilgili bütün haklar muhafaza ediliyor. Bu yasada açıkça belirtiliyor. Yasa kapsamında, ev yapacaklardan 5 yıl süre ile ruhsat harcı alınmayacak. Belediyeler, bu bölgeler için tip projeler gerçekleştirecek. Kaybedilmiş hiçbir şey yok aksine kazanılmış haklar var. Yeni Büyükşehir yasasıyla ilgili olarak kafa karıştırmak isteyenlere aldırış etmeyin. Bu yasa ile ilçelerimiz, şehirlerimiz çok daha güçlü bir yönetime kavuşacak” dedi.

Konuşmasının son bölümünde şehir gelinde hakim olan birlikteliği değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Geldiğimiz yerler bizim zenginliğimiz. Allah kardeşliğimizi bozmasın. Ülkemize ve şehrimize hep birlikte sahip çıkıyoruz, çıkacağız. İl Özel İdaremiz ile birlikte hareket ederek, köy içi grup yollarını sıcak asfalta dönüştürüyoruz. Kaynarca ve Ferizli’de çalıştık, şimdi de Kocaali’de bu çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Son 10 yılda çok şey değişti. Sadece Su ve Kanalizasyon İdaremiz bünyesinde 200 milyon TL’lik yatırım yapmışız. Hamdolsun, her türlü hizmeti gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]