Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası Sapanca'da başladı

Türkiye Kürek Federasyonunca (TKF) düzenlenen ve yaklaşık 100 sporcunun katıldığı Büyükler Türkiye Şampiyonası, Sapanca Gölü\'nde başladı.

 Sapanca Gölü\'nde başlayan Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası\'na yaklaşık 100 sporcu katılıyor

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven:
"Bu yıl yarışma şartlarını biraz değiştirdik. Yine puanlama usulü olacak fakat geçen yıla göre yarışma kategorilerini arttırdık" dedi.

Kırkpınar Kürek Parkuru\'nda bugün başlayan yarışlarda yapılan elemelerde, Galatasaray, Fenerbahçe, Şişecam Çayırova, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hereke Nuh Çimento Kürek ve Boğaziçi Üniversitesi takımları, final mücadelesine katılmaya hak kazandı.

"Ümit Erkekler", "Ümit Kadınlar", "Hafif Kilo Kadınlar", "Hafif Kilo Erkekler", "Üniversite Erkekler" kategorilerindeki yarışmaların ardından en fazla puanı toplayan takım, Türkiye Şampiyonu olacak. İki gün sürecek yarışmada 13 takım mücadele edecek.

TKF Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl bütün kürek takım kulüpleriyle bir araya geldiklerini ve yarışmalarda teknik birtakım değişikliklerin yapıldığını anlattı.

Yarışların güzel bir ortamda sürdüğünü belirten İşseven, "Etap 3 bin metreden oluşuyor. Bu tekneler zamana karşı en iyi dereceyi yapmaya çalışacaklar. Önden giden tekne, arkasından gelene yol vermek zorunda. Dereceler ve şampiyonlar bu şekilde belirleniyor" dedi.

İşseven, bu sezon Türkiye olarak önemli dereceler aldıklarını dile getirerek, "Bu yıl yarışma şartlarını biraz değiştirdik. Yine puanlama usulü olacak fakat geçen yıla göre yarışma kategorilerini arttırdık. Katılım daha fazla oldu. İnşallah böyle devam eder. Katılımı arttırmak için \'deniz küreği\' ve \'üniversiteleri\' de bu yıl yarışmalarda kategoriler arasına koyduk. Kürek yarışlarında hedeflerimize her geçen dönem daha da yaklaşıyoruz. Bütün çalışmamız yurt dışında Final A da Türkiye\'nin de olması yönünde. Yıldızlarda ve Gençlerde, altyapıda çok yetenekli sporcularımız yetişiyor. Onlardan da bu sene umutluyuz" ifadelerin kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]