Bülent Gedikli'den Zehir Zemberek Açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, "Bunlar Ergenekon ikizleri. CHP ve MHP arasında bir harf değişikliği var. İki bedende tek ruh; Ergenekon ruhu. İkisi bir olmuş, iktidarı yıkmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Danışma Meclisi Toplantısı AKM Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay, Başbakan Başdanışmanı AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Yıldırım ve Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile partililer katıldı.

Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Bülent Gedikli'nin gündeminde demokratik açılım, mali durum ve gündemdeki konular vardı. Muhalefet partilerini, AK Parti iktidarını yıkmaya çalışmakla suçlayan Gedikli, Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla 7 yıldır belli bir siyasi istikrarı yakaladığını söyledi. Gedikli, bu istikrarın kendileri için peynir ekmek kadar önemli olduğunu belirterek, istikrar ve güven olmadıkça Türkiye'nin güç kazanamayacağını söyledi. Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarının başında terör sorununun bulunduğunu kaydeden Gedikli, "Türkiye'nin 25 yıldır terör sorunuyla karşı karşıya. Başımızda 25 yıldır süren bir bela var. Ama bizden önceki iktidarlar bu sorunlara hiç el attılar mı? Bunları çözmeye hiç yeltendiler mi? Yoksa kendi haline mi bıraktılar. Biz bu meseleleri çözmek için demokratik açılım adı altında bir iradeyi ortaya koyduk. Terörün Türkiye'ye 25 yıllık maliyeti 300 milyar dolar. Bu parayla Türkiye'de neler yapabilirdik? Bir GAP projesinin maliyeti 32 milyar dolar. 300 milyar dolarla 9 tane GAP olurdu. Ama biz bugüne kadar bir tane GAP'ı bitiremedik. Hala bitirmek için kaynak arıyoruz. 2012 yılına kadar hem bütçeden hem işsizlik fonundan aktarılacak paralarla GAP'ı bitireceğiz" dedi.
Türkiye'de iktidar sorununun olmadığını ama büyük bir muhalefet sorununun bulunduğunu savunan Gedikli, muhalefetin yaptığı tek şeyin dönen çarka çomak sokmak olduğunu iddia etti. Muhalefeti kaos üretmekle suçlayan Gedikli, "İki tane muhalefet partisi var. Akşamdan sabaha söylediğini değiştiren bir muhalefet var.Türkiye ile ilgili söylediklerine bir bakın. Bir proje var mı? Bir yaklaşım var mı? Varsa yoksa dönen çarka çomak sokmak. Ben bunlara otomatik istikrar bozucular diyorum. Bunlar Türkiye'de ne zaman bir istikrar olur, ne zaman Türkiye güç kazanır hemen devreye girerler. Hemen kaos üretirler, ülkenizin üzerine karanlık çöksün diye uğraşırlar. Yaptıkları bu. Varsa bir projeniz ortaya koyun. Varsa bir temel derdiniz bunu ortaya koyun. Türkiye ile ilgili bir gelecek tasarımınız varsa bunu ortaya koyun. Siz sadece iktidarı yıpratacak ülkede kaos çıkaracak kavga çıkartacak yaklaşım sergiliyorsunuz. Bunun dışında bir şey görmedik" diye konuştu.

CHP lideri Deniz Baykal'ın halktan ödünç oy istediğini öne süren Gedikli, milletin kendisine sahip çıkmayana ödünç oy vermeyeceğini söyledi. CHP ve MHP'ye "Ergenekon ikizleri" diyen Gedikli, şöyle konuştu: "Sayın Baykal geçenlerde halktan ödünç oy istedi. Bu millet size ödünç oy vermez. Niye ödünç oy versin ki, siz bu millete sahip çıkmazsınız ki. Siz çıksanız çıksanız Ergenekon'a sahip çıkarsınız. Bunlar Ergenekon ikizleri. Görüyorsunuz CHP ve MHP arasında bir harf değişikliği var. İki bedende tek ruh, Ergenekon ruhu. İkisi bir olmuş iktidarı, yıkmaya çalışıyorlar. 'AK Parti hükümetini nasıl devireceğiz', bunların hesabını yapıyorlar. Ya siz Türkiye'nin hesabını yapsanız ya. Ülkenin geleceğini düşünsenize. Niye varsa yoksa iktidarla uğraşıyorsunuz. Niye ülkeyi karanlığa götürmek istiyorsunuz? Sizin derdiniz ne? Sizin anlayışınız ne" dedi.

CHP'nin sağlam bir muhalefet anlayışı olmadığını iddia eden Gedikli, ana muhalefet partisinin milletin değerlerine en ufak bir saygısının bulunmadığını öne sürdü. CHP'nin tüccar bir parti olduğunu söyleyen Gedikli, "CHP'nin bir muhalefet anlayışı sorunu var. Projeleri yok. Kendi raporlarına sahip çıkmazlar. Bu çarpık bir muhalefet anlayışı. Projesi olmayan muhalefet sağlam bir muhalefet değildir. O yüzden ülkemizde bir muhalefet sorunu var. CHP'ye bir bakın AK Parti'nin oylarıyla uğraşıyor. Enteresan kendi oylarından hiç bahsetmiyorlar. Niye acaba? Sarı sarı çiçekler açıyor onun için mi. Hani mezarlıktan geçenler ıslık çalar ya. Baykal'ı korku dağları bekliyor, şimdi ıslık çalıyor. Soldan gelen bir yapı var. Kimi etkileyecek CHP'yi etkileyecek.CHP tüccar bir partidir. İş Bankası'nın ortağıdır. Orada yönetim kurulu üyeleri atarlar, o yönetim kurulu üyeleri üzerinden bir çok iş yaparlar. Biz zaman zaman çağrı yapıyoruz 'bu hisseleri devlete hazineye devredin' diyoruz, hiç seslerini çıkartmıyorlar. Siz orayı yönettikten sonra tüccar partisiniz. Önce o hisseleri gerçek sahibine millete teslim edin, ondan sonra konuşun" dedi.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu da, AK Parti'nin ülkeye istikrar getirdiğini ve çözülemeyecek şekilde yorumlanan tüm sorunları tek tek çözdüğünü söyledi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]