Bugün Pazar, Piknik Günü

Bu hafta Soğucak Yaylası'ndaydık. Soğucak Yaylası'yla ilgili bilgileri ve resimleri sizler için hazırladık ve derledik;
Birçok kimsenin gidip göremediği, hatta varlığından bile haberdar olmadığı bu doğa harikasını sizin de görmenizi tavsiye ederiz.


Soğucak Yaylası ve İzlenimlerimiz

Soğucak Yaylası, Sapanca ilçe sınırlarında içinde, deniz seviyesinden 1100 metre yükseklikte, 900 dönümlük alanda ve ilçe merkezine 17 km mesafede bir yayla.

Soğucak Yaylası'na Sapanca - Muradiye Köyü istikametinden, Erdemli Köyü’ne gelmeden önce sağa ayrılan yolu takip ederek, 50 dakika kadar süren bir yolculukla ulaşmak mümkün. Yaylaya çıktığınızda sizi bekleyen doğal güzelliğe hayran kalacaksınız.

Yaylaya çıkmak için oldukça dar, dik ve keskin virajlı toprak yolu takip etmeniz gerekiyor. Yolun dar ve toprak olması araç konvoylarının aralarında belli bir mesafe bırakmasını gerektiriyor.

Yolun bazı bölümlerinde ciddi engebeler olması altı alçak olan araçların çıkmasını güçleştiriyor.
Yaylaya varana dek, cep telefonları çekmiyor. Ancak yaylaya çıktığınızda ve de belli bölgelerde cep telefonuyla görüşme yapmanız mümkün.

Yayla yolu, binek otomobillerle çıkmayı tercih eden sürücülere kimi zaman zor anlar yaşatırken, otomobil ve motor sporu tutkunları için vazgeçilmez bir parkur. Öyle ki; Off-road şampiyonasının dördüncü ayağı burada yapıldı. Zaman içinde de İstanbul Off-Road Klubü ve Sakarya Üniversitesi Motor Sporları Klubü buraya geziler düzenlemekte.

Yaylaya vardığınızda ise sağ tarafta Sapanca Belediyesi'nin yaptırdığı mütevazi bir tesis sizi karşılıyor. Burada lavabo ve su ihtiyacı düşünülmüş. Tesisisin arka tarafından inen yolu takip ettiğinizde kaynak suyuna ulaşabiliyor ve içme suyu ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Ancak unutulmaması gereken bir husus var ki; doğayla iç içe olduğunuz. Bu durumda tedbiri elden bırakmamanız gerekiyor. Olası ihtimallere karşı yanınızda su bulundurmanızda fayda var. Ayrıca su kaynağına ulaştıktan sonra bir süre yürürseniz Yangın Deresi'ne varıyorsunuz. Yollarda ayı ayak izleri görmeniz de gayet mümkün.
Belediye, burada sportif faaliyetler de yapılacağını düşünerek, mini bir voleybol sahası oluşturmuş. Yaylada irili ufaklı birçok barakayı, yeşilliğin bol olmasından ötürü otlanan hayvan sürülerini görmek mümkün.

Bu mini seyahat esnasında fotoğraf makinenizi de yanınızdan ayırmamalısınız ki, karşınıza insanlardan kaçan bir sincap çıktığında anında fotoğraflayabilin. Şimdiden iyi yolculuklar diliyoruz.


İstatistiksel ve coğrafi verilerin bazıları için 
www.sakarya.gov.tr  adresinden yararlanılmıştır.

Hazırlayan ve Derleyen: SakaryaRehberim.com


Soğucak Yaylası'nda mini bir gezi için tıklayın
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]