Bugün, öğle saatlerine dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

Yağışların; Marmara\'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz\'in iç kesimleri ile Samsun, Adana, Ankara ve Eskişehir\'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), öğle saatlerinde Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce ile Bolu\'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu ve zamanla Güneydoğu Anadolu\'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Çeşme çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]