Bugün hava sıcaklığı 20 dereceyi buldu

Türkiye Genelinde etkili olan soğuk hava, yağmur ve kar yağışına rağmen Sakarya yazdan kalma günler yaşıyor. 

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi\'nde hava sıcaklığı 20 dereceyi bulunca Sakaryalı vatandaşlar soluğu caddelerde aldı. Türkiye genelinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve yoğun yağmur yağışına rağmen Sakarya’da sıcaklığın 20 dereceyi görmesini fırsat bilen öğrenciler okula gitmeyerek çarşıda gezmeyi tercih etti.

Çark Caddesinde esnaf olan Recep Çelik; “Sıcak hava insanlara sağlık yönünden pek yaramaz çünkü her sıcak havanın arkasından soğuk gelecektir. Sıcaklara alışan insanların bünyesi soğuk havaların gelmesiyle hemen hastalığa yakalanıyor. Sakarya eskiden beri kar alan bir şehir değil o bakımdan kar yağışının ardından gelen bu sıcak hava bize sürpriz olmadı” dedi.

Güneşli günleri fırsat bilerek gezmeye çıkan Sakarya SATSO Anadolu Meslek Lisesi Öğrencisi Burak Dededağlılar; “ Sakarya zaten ova olduğu için sıcak olan bir yer. Bizlerde kış aylarında yaşanan bu havaları fırsat bilerek arkadaşlarımla gezmeye çıktık. Bu güzel havaları değerlendiriyoruz” dedi.

SATSO Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Yunus Taşyürek ise; “ Sıcak günlerin keyfini çıkarıyoruz. Bu sıcak havada okula gitmeyerek arkadaşlarımla gezmeye çıktık. Karneleri almaya gideceğiz yalnızca” ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]