Budaklar'da asırlık bayram geleneği

Adapazarı merkeze bağlı Budaklar Köyü’nde her yıl bayram sabahı düzenlenen toplu bayramlaşma geleneği bir asırdır devam ediyor.

Köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplu bayramlaşmada, bayram namazına gelen genç-yaşlı tüm vatandaşlar namaz sonrası cami avlusunda birbirlerinin bayramını kutluyorlar. Köy Muhtarı ile yaşlıların ilk saflarda yer aldığı toplu bayramlaşma geleneğine, köye gelen misafirler de katılıyor.

Birlik-beraberlik


Budaklar Köyü Muhtarı Cemalettin Başkanat, köylerinde yüzyıldır devam eden toplu bayramlaşma geleneğinin, bu yıl Kurban Bayramı’nda da yoğun katılımla devam etmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, küçük büyük herkesin bir arada bayramlaşmasının, köylerindeki birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu söyledi. Muhtar Başkanat, bayramların neşe ve mutluluk günleri olduğunu ifade ederek, tüm halkımızın ve İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Barış mesajı


Budaklar Köyü’ndeki toplu bayramlaşmanın duasını yaptıran köy imam hatibi Ramazan Akyel, kırgınlıkların sona erdirildiği, kardeşlik bağlarının daha da güçlendirildiği bayram günlerinin tüm dünya insanlarına barış, mutluluk ve huzur getirmesini dilerken, komşu ülkelerimizde yaşanan acı günlerin ise en kısa zamanda sona erdirilerek, barış ortamının yeniden sağlanması temennisinde bulundu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]