Budaklar Köyü Halkı Kooperatifine Sahip Çıktı

1974 yılında kurulan Budaklar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu üyelerin yoğun katılımı ile yapıldı. 125 üyeden 101 üyenin hazır bulunduğu kongrede Kooperatifin yeni yönetim kurulu seçildi.

35 yıl önce kurulan Budaklar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin son genel kurulu rekor sayıda üyenin katılımı ile gerçekleştirilirken, köy halkı kooperatifine sahip çıktığını gösterdi. Kooperatifin 20 yıllık muhasebecisi Yusuf Dibekçi’nin okuduğu Denetim ve Yönetim Kurulu Faaliyet Raporlarının kabul edilmesinden sonra genel kurulda bir konuşma yapan Budaklar Köyü Muhtarı Cemalettin Başkanat, çiftçilere müjdeli haberler verdi.

Muhtar Cemalettin Başkanat kooperatif aracılığıyla başvurusunu yaptıkları 300 hayvanlık süt inekçiliği projesinin son aşamaya geldiğini belirterek, Tarım Bakanlığı’nda ilk sıralarda olan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de eskiden olduğu gibi hizmet üreten bir kooperatif olacağını söyledi.

Yeni Yönetim

Divan Başkanlığını Turan Kalkan, Katip üyelikleri Sabahattin Bodur ve İsmail Yolvermez’in yaptığı genel kurulda; Budaklar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yeni Yönetim Kurulu’na Mehmet Oktay, Mücahit Erel, Çetin Dibekçi; Denetim Kurulu’na Ercan Kocayaz, Mesut Ok, Seyit Ahmet Yalçın seçildi. 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]