Bu yaz 387 kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı

Karadeniz sahilindeki turizm merkezi olan Karasu’nun Cankurtaran ekibi azgın dalgalara karşı hayat kurtarma mücadelesi veriyor.

Şimdiye kadar sayısız hayat kurtaran ekibin 15 yıldır başında olan Karasu Belediyesi Kamp Plaj Müdürü olarak da görev yapan Adnan Turhan 2013 yılında 387 kişiyi canlı olarak kurtardıklarını belirterek meydana gelen ölüm olaylarının hiçbirinin kendi sorumluluk sahasında olmadığını anlattı.

2012\'de 833, 2013 yılında 387 kişi kurtarıldı


Karasu ilçesinde 2012 yılında 8 kişinin ölümü ile sonuçlanan boğulma vakalarında 833 kişi ise cankurtaran ekipleri tarafından kurtarıldı. 2013 yılında sezonun başlamasından bu yana 387 kişinin boğulmasını engelleyen ekibin de lideri olan Adnan Turhan bu yıl meydana gelen ve ölümle sonuçlanan vakaların hepsinin kendi sorumluluk sahaları dışında meydana geldiğini söyledi.

Her yaz nüfusu 30 binden 200 binlere kadar çıkan Karasu ilçesinde yaşanan boğulma vakalarının çoğu ilçe dışından gelen vatandaşları etkiliyor. Denizin yabancısı olan vatandaşlar cankurtaran ekibinin anında müdahaleleri ile hayata yeniden sımsıkı tutunuyorlar.

Karasu Belediyesinde 20 yıldan fazla çalışan ve son 15 yıldır hep deniz kenarında Kamp Plaj Müdürü olarak görev yapan ve bugünde cankurtaran ekiplerin başında bulunan Adnan Turhan, “Karasu doğup büyüdüğüm yer. Hayatımızın büyük bir bölümü deniz kenarlarında geçiyor. Denizin ve sahilin yabancısı olmadığımız içinde rahat hareket etmekteyiz. Sayın Belediye Başkanlarımızın verdiği talimatlar doğrultusunda görevimizi ekip arkadaşlarımız ile birlikte yapmaktayız. 2013 yılında 387 kişiyi canlı olarak kurtardık. Ölüm oranı ise sorumluluk alanlarımızda olmamıştır. 2012 yılında ise 833 kişiyi kurtarıp hayata bağladık. 2012 yılında ise maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

"Ayağıma kramp girdi, ayağım tutuldu"


Vatandaşların gittikleri sahillerde ve özellikle de Karadeniz bölgelerinde mutlaka görevlileri dinlemeleri gerektiğini söyleyen Turhan, “Kurallara uysunlar alınan her önlem kendilerinin hayatları içindir” şeklinde konuştu. Vatandaşların denize girdikten sonra boğulma tehlikesini yaşayıp kurtarıldıktan sonra söyledikleri ilk sözlerin ise, “Ayağıma kramp girdi, ayağım tutuldu ve ben çok iyi yüzme biliyorum” olduğunu söyleyen Turhan, “Kimse kendini ben çok iyi yüzme biliyorum diye kandırmasın. Unutmasınlar ki her zaman bir cankurtaran bulamazsınız” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]