Bu Tedavi Etme Yöntemi Değil, Resmen Bir İşkence!

Sakarya'da sezaryenle doğum yaptığı hastanede ithal ameliyat ipi kullanıldığı için rahatsızlanan ve 3 ameliyat geçiren kadın, Sakarya Sağlık Müdürlüğü tarafından 4. kez ameliyat ettirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çatalköprü Köyü'nde yaşayan Sevgi Oturaklı (41), 2007 yılında özel bir hastanede sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Daha sonra dikiş yerlerinin açılması ve iltihap oluşması nedeniyle rahatsızlanan Oturaklı, ameliyatında Çin'den ithal edilen ve yasak olan ipin kullanıldığını iddia ederek Sağlık Bakanlığı'na ve Cumhuriyet Savcılığı'na hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Oturaklı, 3 kez aynı hastanede ameliyat olmasına rağmen düzelmeyince 4. kez aynı hastanede ameliyat olmak istemedi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yardım isteyen Oturaklı Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleriyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü'nde 4. kez ameliyat edildi.

Anne Olmanın Güzelliğini Yaşayamadım

Doğumda yasak olmasına rağmen Çin ameliyat ipliği kullanıldığını iddia eden Oturaklı, "Bu iplik bende alerjiye ve iltihaba yol açtı. Dikişlerim devamlı patladı. Beni bu hale getiren hastanede düzelmek için 3 kez ameliyat oldum. Onların hatası olmasına rağmen, üstüne bir de masrafları biz karşıladık. Anne olmanın güzelliğini yaşayamadım. Ben devamlı hastanelerde olduğum için, bebeğime en büyük kızım bakıyor'' dedi.

Yaşadıklarıma İnanamıyorum

Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini dile getiren Oturaklı, geçirdiği ameliyatlara 10 bin TL'den fazla para harcadıklarını, bunun ekonomik durumlarını sarstığını belirtti. Aynı hastanede 4. kez ameliyat olmamak için Sağlık Müdürlüğü'nden yardım istediğini dile getiren Oturaklı, şöyle konuştu: "Hem sağlığımla oynadılar, hem de maddi olarak çok sıkıntılı günler yaşattılar. Eşim çiftçi ve çiftçi sigortası doğumla ilgili hiç bir hastalığın tedavisini karşılamıyor. Sağlığıma kavuşmak için yaptığım borçları ödemeye çalışıyoruz. Sağ olsunlar, bu sesime kulak verdiler, sağlık müdürlüğü. Umarım bu son ameliyatım olur. Karnımda iltihap ve fıtık oluşmuş. Onu aldılar. Yaşadıklarıma inanamıyorum. Soruşturmanın tamamlanmasını bekliyoruz. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Doktorum hastanenin yaptığı bu hatadan dolayı kendisinin de lekelendiğini söyleyerek, hastaneden ayrılmıştı. O da bu hastanede çalışmaya başlamış.''

Elimizden Gelen Desteği Veriyoruz

İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş ise insan sağlığının her şeyden önce geldiğini dile getirerek, ''Soruşturma devam ediyor. Sevgi Hanım'a maddi manevi elimizden gelen desteği veriyoruz. Sağlık Bakanlığı ilk önce Çin'den gelen malzemelerin kullanımına izin verdi. Ardından alerjik vakalara neden olduğu gerekçesiyle yasakladı. Hastanenin bir ihmali olup, olmadığı soruşturma sonucunda belli olacak'' ifadelerini kullandı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]