Bu Sınav İşte Kalabilme Sınavı!

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nden işçi çıkarımında ilginç bir yöntem benimsedi. Sağlık İl Müdürlüğü 65 kişiden 26'sının sınavla işine son verdi.

İki yıl önce hastaneye sözleşmeli olarak 65 sözleşmeli veri elemanı alındı. Ancak hastane yönetimi bu sayının ekonomik sebepler yüzünden 39 kişiye indirilmesine karar verdi. İşten çıkartılacak 26 kişinin kim olacağı konusunda sıkıntı yaşanınca ilginç bir yöntem benimsendi . Sakarya Üniversitesi'ne (SAÜ) başvuran Sağlık Müdürlüğü sınav yapılmasını talep etti. SAÜ'de yapılan sınavda 50 soru soruldu. 100 üzerinden yapılan puanlamada ilk 39'a girenler 2 yıl daha çalışma hakkı kazandı. Son 26 sırada olanların ise işine son verildi.

Sakarya Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş, adaletli bir şekilde işten çıkarmak için sınav yöntemini benimsediklerini söyledi. Dışarıdan hiçbir müdahale olmadan, kimseye haksızlık yapılmadan en iyi puanı olan 39 kişinin işine devam edeceğini, son 26 sırada olanların ise işine son verildiğini vurgulayan Bektaş, "İmkan olsa bu sınavı ÖSYM'ye yaptırırdık. Artık bundan böyle işe alış ve işten çıkarılışlarda sınav yöntemini benimseyeceğiz. Bu yönteme kimsenin bir diyeceği yok" diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]