"Bu proje hem vicdanen hem de teknik olarak uygun değil"

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday adayı Raşit Dünya Atatürk Stadı\'nın bulunduğu alanı ticari imara açarak Alışveriş Merkezi, Rezidans gibi projelere uygun imar düzenlenmesine tepki verdi. Dünya, böyle bir uygulamanın hem vicdani hem de teknik olarak uygun olmadığını ifade etti.

Dünya, \'Böyle bir proje vicdani olarak uygun değil. Çünkü orası şehrin can damarı. Bizim sadece kendimize değil, bizden sonra gelecek çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var. Atatürk Stadı\'nın hemen yanında Kent Park var. İnsanlarımızın gidip oturabileceği nefes alabileceği bir alan. Kentpark ile Atatürk Stadı\'nın arazisi birleştirilsin. Sakarya yepyeni bir yeşil alan kazansın.

"Trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hal alır"

Raşit Dünya olası bir AVM ve rezidans projesinin teknik olarak uygunsuzluğunu da dile getirerek, \'Zaten o bölgede var olan trafik sorunu iyiden iyiye içinden çıkılmaz bir hal alır.O kadar büyük bir alan trafik anlamında çok ciddi sorunları beraberinde getirir. Ayrıca bölgeye çok yakın bir Alışveriş Merkezi zaten var. Eğer böyle bir çalışma gerçekten iddia edildiği gibi varsa, bu durum esnaflar açısından da sorun yaratır .Çark Caddesi hatta şehrin merkezindeki esnaflarımız da bu durumdan etkilenir. \'dedi.

"Gelin bu alanı hep birlikte yeni bir park olarak Sakarya\'ya kazandıralım"

Raşit Dünya  Atatürk Stadı\'nın bulunduğu alanın şehre yeni bir park olarak kazandırılmasının gelecek nesillere verilecek olan en güzel hediye olduğunu ifade ederek, \'Bu işin partisi olmaz. Gelin bütün siyasiler hep birlikte hareket edelim. Bütün Sakarya\'nın yararlanacağı, ve gelecekte herkesin örnek olarak göstereceği bir parkı Sakarya\'ya kazandıralım\' \'şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]