Bu Öğrenciler Sigortalı

Sakarya Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Aile Birliği, okulda eğitim gören 1865 öğrenciyi sigortaladı. Sigorta sayesinde kaza ya da yaralanmalarda öğrenci başına 5.000 YTL ile 15.000 YTL arasında para ödenecek.

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) Sakarya 4.'sü olan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, öğrencilerin güvenliği açısından başarılı bir çalışmaya imza attı. Okul müdürü Tekin Ateş'in önerisini okul aile birliğinin kabul etmesiyle 1865 öğrenci, 'Eğitim Kurumları, Okul Mali Sorumluluk Sigortası' kapsamına alındı.

Öğrencilerin sigortalanması konusunda bilgi veren Okul Müdürü Tekin Ateş, şöyle konuştu: "Yaptığımız incelemede sosyal güvencesi olmayan öğrencilerimizin fazla olduğunu tespit ettik. Geriye dönük yaşadığımız bir takım olaylardan dolayı ne yapabiliriz sorusundan yola çıkarak yaptığımız incelemelerde böyle bir sigorta olduğunu tespit ettik. Biz de öğrencilerimizi bu sigorta kapsamına dahil ettik. 1865 öğrenci ve 14 çalışanımız, şu an bir yıllık sigorta kapsamındalar. Okula geldikleri ve terk ettikleri zamandan itibaren geçen sürede oluşabilecek her olaya karşı kişi başına 5.000 YTL, kaza başına 15.000 YTL sigortalılar. Çocuklarımızın güvenli, sağlıklı bir ortamda eğitim yapabilmeleri bizleri mutlu eder."

Okulda eğitim gören öğrenciler de, Eğitim Kurumları, Okul Mali Sorumluluk Sigortası'na çok sevindiklerini belirterek, bir kaza geçirdiklerinde sigorta sayesinde ücretsiz tedavi görebileceklerini söyledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]