Bu Nasıl Evlilik! Ayrıldığı Eşini Ölümle Tehdit Ediyor

Sakarya'da bir şahıs, şiddetli geçimsizlik nedeniyle babasının yanına giden eşinin bulunduğu eve taşlarla saldırdı. Polis tarafından gözaltına alınan koca, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.   

İddiaya göre, üç yıl önce V.Ç. (29) ile evlenen yüksekokul mezunu Derya Ç., evlendikten altı ay sonra kocasından şiddete maruz kaldı. Buna rağmen eşinden boşanmayan çiftin bir kız çocuğu dünyaya geldi. Şiddetli geçimsizlik ve dayak nedeniyle Derya Ç., bir ay önce babasının evine gitti. Eşinin ayrılmasına tepki gösteren V.Ç. ve yakınları, Derya'nın babası Recep Kahraman'ın evine taşlarla saldırdı. Derya, koluna isabet eden taşla yaralandı. Olay yerine çağırılan polisler V.Ç.'yi gözaltına aldı. Polis tarafından ifadesi alınan V.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
SÜREKLİ DÖVÜYOR  

Eşinden şiddet gördüğünü ifade eden Derya Ç., "Beni dövüyor, küfrediyor. Ailemi tehdit ediyor. En son bir ay önce dövdü sonra sokağa attı. Daha sonra ailemin yanına sığındım" diye dert yandı.  Dün akşam eşinin tekrar gelip küfretmeye başladığını anlatan Derya Ç., sözlerine şöyle devam etti:
"Niye küfrediyorsun dedim. 3'ü de üstüme yürümeye başladı. Kaçarken koluma taş geldi. Sonra içeri kaçtık. Kapıyı kırmaya başladılar. Sonra taş attılar, şişe attılar. Polisler geldi, aldılar. 1,5 yaşında kızım var. Eşimden boşanmayı düşünüyorum. Can güvenliğimiz yok. Devletten can güvenliğimizi sağlamasını istiyoruz." 
BİZİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Yaşadıkları korkuyu anlatan Derya'nın annesi Ayşe Kahraman da, dün akşam otururken damadı V.Ç.'nin eve gelip küfrettiğini belirterek şunları söyledi:
"Yarım saat sonra abileriyle gelip saldırmaya başladı evimize. Biz dışarı çıkmadık. Niye çıkmıyoruz diye taşlarla şişelerle tehdit ettiler. Polise haber verdik. Gittik ifade verdik. Eve taş attılar, bira şişeleri attılar. Sandalyelerimizi kırdılar, saksı attılar. Öldüreceğiz sizi diyorlar, ölümle tehdit ediyorlar. Kan dökülecek diyorlar. Delirmiş gibi bir halleri vardı. Karı koca kavga etmiş, karısı ayrıldı. Bunu kan davasına çevirmek istiyorlar. Beyimi ve beni döveceklermiş, öldüreceklermiş, tehdit ediyorlar. Can güvenliğimiz yok. Devletten can güvenliğimizi sağlamasını istiyoruz." 
KIZIM BİR AYDIR BENDE

Recep Kahraman da V.Ç.'nin önce taksiyle geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Önce Derya çıktı, polisi aradı. Daha sonra baskına geldiler. Ağza gelmeyen kelimeler söylediler. Biz sesimizi çıkaramıyoruz, adamlar üç kişi. Biz korku içindeyiz. Polisi aradık, 45 dakika sonra polis geldi. Sonra gittik, karakola ifade verdik. Damat gözaltına alındı, mahkemeye çıkarılacaktı. Kızım bir aydır bende. Daha önce kızımı bir iki defa dövmüş. Kızım yüzü gözü şişmiş halde geldi."
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]