Bu mezarları tek tek taşıyorlar

Sakarya\'da yapılması planlanan Adapazarı-Karasu Demiryolu hattı Adapazarı İlçesi Karaköy Mahallesi\'nde bulunan bir mezarlıktan geçince yetkililer çalışma başlattı.

Adapazarı’ndan Karasu’ya, oradan Bartın’a uzanan demiryolu projesindeki çalışmalarda sürekli aksaklıklar yaşanırken, maliyet artışından dolayı uzun süredir sekteye uğrayan çalışmalar artık hızlandırılmaya başlandı. Yetkililer çalışmalarını hızlandırırken, demiryolu hattı üzerinde bulunan
Karaköy Mahallesi\'ndeki bir mezarlık nakledilmeye başlandı. Daha önce imzalanan protokol gereği nakledileceği açıklanan mezarlıktaki bazı kabirler, eski mezarlığın karşısındaki alana nakledilmeye başlandı. Çalışmalarını titizlikle yürüten yetkililer, "Karşı mezarlıktaki kabirleri buraya tek tek taşıyoruz. Ölen insanların yakınları bizden mezarları bir kerede taşımamızı istedi. Fakat bunun doğru olmayacağını ve nakil işlemlerinin uzun sürdüğünü kendilerine belirttik. Bunun haricinde o kişilerin nakil işlemlerine herhangi bir itirazı olmadı" dedi.

60 ile 70 arasında mezarın olduğu mezarlıkta şimdiye kadar 13 mezar nakledilirken, geriye kalan kabirlerinde kısa sürede nakledileceği belirtildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]