Bu merkez öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırıyor!

Karapürçek İlçe Belediyesi okuma salonu Bilgi Etüt Merkezi\'nin düzenlemiş olduğu dönem sonu etkinliği ile ‘Aile ve Başarı’ konulu seminer velilerden tam not aldı.

Bilgi Etüt Merkezi\'nin etkinliğinde öğrenciler şiirlerle, türkülerle, halk oyunlarıyla hünerlerini gösterdi. ‘Sakarya Türküsü’ şiirini 8. sınıf öğrencisi Beyza Kalıntaş, ‘Sen Kimsin’ şiirini 6. sınıf öğrencilerinden Ertekin Özgedik ve Muhammet Yıldırım, Pir Sultan Abdal’ın ‘Dostum Dostum’ türküsünü 7. sınıf öğrencisi Hatice Çoban, Erzurum ’Sarı Gelin’ türküsünü Selma Odabaş, \'Ölürüm Türkiyem’ şarkısını 8. sınıf öğrencisi Mine Odabaş okudu.

Bilgi Etüt Merkezi Müdürü Mustafa Sümer, birinci kademe öğrencileri için hazırlanan etüt programı ile birçok velinin öğrencisini etüt merkezine yazdırdığını ve bu sayede hem öğrencisinin takibini daha kolay yaptığını hem de ilçe başarısını ciddi şekilde artırdığını ifade etti.

"Öğrencilerin bilgi ve becerileri gelişiyor"

Dereceye giren 8. sınıf birincisi Yüksel Uçar, ikincisi Tufan Çelik, üçüncüsü Berat Yılmaz’a hediyelerini Karapürçek İlçe Belediye Başkanı Orhan Yıldırım verdi. Merkezin Karapürçek eğitimine olumlu katkı sağladığını ve bu alanda oluşan açığı kapattığını belirten Sakarya Karapürçek İlçe Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, "Bilgi Etüt Merkezi öğrencilerin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırıyor. Öğrencilerin ev ödevlerinin yapılmasında rehberlik ediyor, zekâları, bilgi ve becerilerini geliştiriyor. Öğrenciler ihtiyaç duydukları konularda bilgilendirilirken, dersleri gönüllü öğretmenler tarafından anında kontrol ediliyor ve yanlışlıkları düzeltilerek derslerinde daha başarılı olmaları hedefleniyor.” şeklinde konuştu.

7. sınıf birincisi Mehtap Çelik, ikincisi Aybike Yıldırım, üçüncüsü Mutlu Öztürk’ün hediyelerini Akyazı FEM Müdürü Oktay Kucak; Cihan Medya Akyazı Temsilcisi Abdullah Takı da dördüncü sınıf birincisi Serdar Meral, ikincisi Enes Bildik ve üçüncüsü Şeyma Gedik’e hediyelerini verdi.

Başarı için ortam önemli


Akyazı FEM Müdürü Oktay Kucak, ‘Aile ve Başarı’ konulu seminerde eğitim şartını, başarının öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde dengelerin sağlanmasını anlattı. Daha kaliteli yaşam için, güzel bir meslek için, mutlu bir gelecek için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Oktay Kucak, çocuklarının başarısı için anne ve babalarının onlara ortam hazırlaması gerektiğini söyledi. Başarının her aile tarafından arzu edilen bir istek olduğunu belirten Kucak, "Şüphesiz ki anne-baba çocuğunun başarılı olmasını ister. Ders başarısı hayatının ilk yıllarından itibaren öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde dengelerinin sağlanması ile mümkün olur” dedi. Öğrencilerin, anne-babalarının sürekli ’çalış’ demesinden son derece rahatsız olup buna karşı olumsuz tepki geliştirdiğini ifade eden Kucak, ”Çalışmaya teşvik ederken üsluba dikkat edilmeli, öğrenciye \'bunu başarabilecek potansiyel sende var\' şeklinde güven verilerek teşvik edilmelidir” tavsiyesinde bulundu.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]