Bu kursla 850 kişi iş sahibi olacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sakarya Müdürlüğü, ilde tarımsal üretimi ve istihdamı desteklemek amacıyla Karasu ilçesinde Mesleki Tarımsal Eğitim Kursu düzenleyecek.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Karasu Belediye Başkanlığı, Karasu İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Karasu Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilecek olan kurs programlarına, 25’er kişilik 34 grup ve toplamda 850 kişi katılacak. Verilecek eğitimler arasında arıcılık, süt sığırcılığı, hayvan besiciliği, ağaç aşılanması ve budanması, seracılık gibi tarımla ilgili 15 ayrı dalda eğitimler yer alacak. Eğitimler; ziraat mühendisleri, veterinerler ve alanında uzman ziraat teknisyenleri tarafından verilecek.

Günlük 20 lira kurs ücreti verilecek

2 Haziran’da başlayacak eğitimiler konusunda bilgi veren Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, ildeki tarımsal nüfusu gençleştirmek ve tarımsal istihdamı artırmak amacıyla bu kursu düzenlediklerini söyledi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, tarım ve hayvancılık alanlarında farklı mesleklerde 850 kişilik mesleki eğitim protokolü imzaladıklarını ifade eden Kaya, “İŞKUR olarak, sürdürülebilir tarımı ve netice itibariyle istihdamı desteklemeyi hedefliyoruz. Kurs programları başladıktan sonra devamlılığı sağlamak, bilinç ve farkındalık oluşturmak adına kursiyerlere günlük 20 TL kursiyer ücreti vereceğiz. Kurs programları sonunda başarılı olan katılımcılara ise AB projelerinden, devlet teşviklerinden ve kredilerden istifade edebilmeleri için Milli Eğitim onaylı sertifika verilecektir. Bu bağlamda, tarımda istihdamı düşünecek olan, teknolojik tarım yoluyla üretim ve verim artışını düşünen genç nüfusun söz konusu kurs programlarına müracaatlarını bekliyoruz.” dedi.

Hem sanayi hem de tarım


Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da ilçede tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve uğraşmak isteyenlerin bu eğitimlere katılması çağrısında bulundu. İspiroğlu, “İlçe ekonomimizde önemli yer tutan tarım sektöründe bilimsel yöntemlerle yapılacak bilinçli üretim, daha fazla verim elde etmeyi sağlayacak ve uzun ömürlü olacaktır. Dolayısıyla, hem sanayi hem de tarım alanında gelişmiş bir ilçe olacağız.” diye konuştu.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü\'nde görevli Şube Müdürü İsmail Kaya ise bu projeyle tarım ve hayvancılığın geleneksel yöntemler yerine bilimsel yöntemlerle geliştirilmesini ve yaygınlaştırılmasının sağlanacağını dile getirdi. Kaya, “Bu noktada, verimli arazilerin boş tutulması önlenecek ve tarımsal kalkınma sağlanacaktır.” diye ifade etti.

Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş da eğitimler ile ilgili düşüncelerini şöyle anlattı: “Bu projenin, ilçe ekonomimize olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, tarımsal nüfus gençleşmesi için odamız tarafından yapılan ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projemize verdikleri destek nedeniyle İŞKUR İl Müdürlüğü\'ne, Tarım İl Müdürlüğü\'ne, Karasu Belediye Başkanlığı\'na ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü\'ne verdikleri destek için teşekkür ediyorum.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]