Bu kış nasıl geçecek?

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara\'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu\'nun kuzeydoğusu ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya\'nın kıyı kesimi, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize ve Artvin\'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz\'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Karadeniz\'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu\'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

İTÜ, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi 
Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Orhan Şen: "Bu soğuklar kimseyi aldatmasın. Bu yıl mevsim normallerinde bir kış geçireceğiz" dedi.

Şen, yaptığı açıklamada, Türkiye\'de görülen soğuk hava dalgasının haftaya yerini mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklara bırakacağını söyledi.
 
"Bu soğuklar kimseyi aldatmasın"

Yurdu etkisi altına alan soğuk havanın, kimseyi yanıltmaması gerektiğini belirten Şen, ekim ayındaki beklenmedik soğukların 20-30 yılda bir ortaya çıkabileceğini ifade etti. Aralık ayına kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağını aktaran Şen, "Bu soğuklar kimseyi aldatmasın. Bu yıl mevsim normallerinde bir kış geçireceğiz. Kış bu sene yeni yılla, ocak ayından itibaren gelecek. Yılbaşına kadar ılıman bir hava bekliyoruz" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]