Bu kez Bosna'ya yardım için bir araya geldiler

Bosna’da yaşanan asrın sel felaketinin ardından Sakarya’da bulunan STK’lar ve devlet kurumlarının katılımıyla oluşturulan platform çalışmalarına başladı.

Sakarya Üniversitesi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyet son olarak Başkan Toçoğlu ile bir araya geldi. Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bosnalı kardeşlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Sakarya, asrın sel felaketinin yaşandığı Bosna-Hersek’e yardım eli uzatıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede gerçekleştirilen incelemelerin ardından Bosna-Hersek’e gerekli yardımların ulaştırılması için bir platform oluşturuldu. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş\'in koordinatörlüğünde, MÜSİAD, Hizmet-İş, Memur-Sen ve TÜMSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Bosna Dayanışma Platformu üyeleri, çalışmalara başladı.

Programları kapsamında Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ile görüşen heyet daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile bir araya geldi. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, kurulan Bosna Dayanışma Platformu hakkında Başkan Toçoğlu’na bilgi verdi, Bosna\'ya maddi ve manevi destek olacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Bosnamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Afetin yaşandığı ilk günden bu yana hükümetimiz ve STK’larımız bölgede gerekli çalışmaları başlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak oluşturduğumuz heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu. Bu incelemelerin ardından Bosna’ya gerekli yardımların ulaştırılması için platform kuruldu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bosnalı kardeşlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]