Bu ilçe kitap okumada Türkiye ortalamasını geçti

Geyve ilçesinde düzenlenen kitap okuma kampanyasına sadece öğrenciler değil, okulda görev yapan okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve hizmetliler de katıldı.

Okuma seferberliğinde bir yılda kişi başına 10 kitap okundu.

Türkiye ortalaması aşıldı


Milli Eğitim Bakanlığı\'nın yaptığı araştırmaya göre, Türk toplumu yılda 1 ila 5 kitap okuyor. Bu rakam ile Türkiye \'az okuyan\' ülkeler arasında bulunuyor. Ancak Geyve ilçesinde kaymakamlık ve ilçe milli eğtimin teşviki ve öğrencilerle birlikte kampanyaya katılımıyla kitap okumada Türkiye ortalaması aşıldı.

"Bir Kitap Bir İnsan"


Geyve Kaymakamlığı ve Geyve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Bir Kitap Bir İnsan’ kampanyası başlattı. Bu kampanya, diğer okullardan farklı olmak üzere sadece öğrencilere değil, okulda çalışan okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve hizmetlileri de kapsadı. Geçen yıl eğitim öğretim döneminde kişi başına ortalama 10 kitap okundu. Bu yıl ise hedef 10 kitaptan fazla kitap okumak. Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, okuma kampanyasının büyük başarıyla sürdüğünü, geçen yıl alınan sonuçların sevindirici olduğunu belirtti. Bu yıl da kampanyaya ek olarak bazı kurum kuruşların desteği ile 10 bin kitap alarak öğrencilere dağıtıldığını vurgulayan Akbıyık, okuma kampanyasının öğrencilerin başarılarını da artırdığını gördüklerini vurguladı.

Kampanyayı veliler de destekliyor

Geyve Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant ise okuma kampanyasında hedefe ulaşıldığını ve kişi başına 10 kitap okunduğunu söyledi. Bu yıl kampanyada değerler eğitimi ile ilgili de kitaplar okunacağını dile getiren Nalbant, “Değerler eğitimi ile ilgili kitaplarla öğrencilerimize vatan, millet sevgisi aşılanacak. Fedakar, özverili nesiller yetiştirilmesi için merhamet duygusu, inanç meselesi, sevgi, kardeşlik, birlik beraberlik konulu bu kitaplar mutlaka okunmalı diye düşünüyoruz.“ diye konuştu.

Okuma kampanyasını veliler de destekliyor. Veli Dilek Çağlar, kitap okumanın her yönüyle insanı olumlu yönde geliştireceğini dile getirerek, özellikle değerler eğitimi ile ilgili kitapların okunmasını desteklediklerini vurguladı. Lise 1 öğrencisi Ayşe Bilir de yılda 10 kitap okuduğunu belirterek, “Kitap okuduktan sonra derslerimde daha başarılı oldum. Kafam daha iyi çalışıyor. Kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Bu yıl daha fazla kitap okuyacağım.” şeklinde konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]