Bu hayvanlar için av yasağı kalktı

Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürü Osman Demirel, Sakarya’da 2 ve 3’ncü grup kuşlar ile 1’inci grup memeli hayvanların av sezonunun 2 Kasım Cumartesi günü itibariyle başladığını söyledi.

Demirel, av sezonunun yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerindeki iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar dikkate alınarak belirlendiğini ifade ederek, “Bu kapsamda, II. Grup Kuşlar; kum kekliği, kınalı keklik, çil keklik ve kaya keklik avı toplamda 2, III. grup Kuşlar Sakarmeke, sakarca kazı, yaban ördekleri avı toplamda 6 avlanma limiti içinde sadece 1 tanesi kara ördek, karabaş patka, altıngöz ve kılkuyruk türlerinden olabilir. I. grup memeliler de ise, yaban tavşanı toplamda 1, adatavşanı toplamda 2, kaya sansarı, ağaç sansarı avı toplamda 2, 02.11.2013 Cumartesi günü avlanma izni başlamıştır” dedi.

Avlanma izin kartı

Avcıların; avcı başına bir av günü için, türlere göre avlanma limiti, günleri, yasaklanan avlanma araç ve gereçleri ticarethanelerde satılması ve bulundurulması, yasak avlanma usulleri, avlanan av hayvanlarının taşınması ve etlerinin değerlendirilmesi ile tüfeklerin taşınması mevzuat doğrultusunda yasak ve kurallarına uyması gerektiğine dikkat çeken Demirel, “Avcılık belgesinin vizesini yaptırarak avlanma izin kartını da alan avcılarımız, Çarşamba, Cumartesi, Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde avlanmaya açık olan yerlerde avlanmaya çıkabileceklerdir” şeklinde konuştu.

32 saatlik kurs

Acarlar Longozu sınırları dahilinde avlanmanın kesinlikle yasak olduğuna da vurgu yapan Demirel, “İlimizde Av merakı olan fakat avcılık belgesi olmayan avcı adaylarının zor durumda kalmaması için, Yasal Avcı olmaları ve kanunen Avlanma pulu alarak avlanabilmeleri için Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında, avcı eğitim kursuna katılarak sekiz gün sürecek 32 saatlik kurs görmeleri ve sertifika almaları gerekmektedir. Avcılık kursuna katılmayan hiçbir avcının avcılık belgesi ve avlanma pulu alamayacağı ve kaçak avlanmaları halinde tüfeklerine el konulacağı bilinmelidir. Ayrıca usulsüz avlandıkları için idari para cezası ile avladıkları hayvan başına tazminat cezası uygulanmaktadır. Bu duruma maruz kalmak istemeyenler avcılık kursuna katılarak yasal olarak avlanmanın gereklerini yerine getirmelidirler. Avcı eğitim kursuna katılmak isteyen avcılarımızın en kısa zamanda Orman ve Su İşleri Sakarya İl Şube Müdürlüğümüze ya da Halk Eğitim Merkezi\'ne başvurmaları gerekmektedir” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]