Bu hastalık ölüm nedenleri arasında ikinci sırada

Serdivan İlçe Kent Konseyi, Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Salonunda geniş bir katılımcı gurubunu ‘’Çağın Vebası’’ olarak adlandırılan kanser konusunda bilgilendirdi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ‘’Kansere Dikkat!’’ konulu konferans, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haldun Şükrü Erkal tarafından verildi.

Ölüm nedenleri arasında 2. sırada

Konferans açılış konuşmasını yapan Serdivan Kent Konseyi İlçe Kadın Komisyonu Başkanı SAÜ Endüstri Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Seher Arslankaya , amaçlarının insanımızın kanser konusunda bilinçlenmesini sağlamak olduğunu belirterek, ‘’kanser günümüzde tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Her ülkede, her yaşta insanda görülebilen, coğrafi sınır tanımayan, sosyal statü ve gelir durumu ayırımı yapmayan evrensel bir sorun niteliğindedir. Kanser hastalığının ölüm nedenleri arasında ön sıralarda yer alması önemli bir sosyal ve sağlık sorunu yaratması yanı sıra topluma getirdiği ekonomik maliyet nedeniyle de toplumsal bir sorun olduğu açıkça görülmektedir. Kanserden korunma için temel öğe eğitimdir. Bu amaçla sayın hocamızın anlatacaklarını büyük dikkatle dinlemek, bu hastalığa bakışımızı oldukça geliştirecektir’’ dedi.

Erken teşhis


Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Radrasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haldun Şükrü Erkal, kanseri tanımlayarak, korunma yolları, teşhisi, tedavisi konularında açıklayıcı bilgiler verdi. Katılımcılardan gelen sorulara da cevap veren Prof. Dr. Haldun Şükrü Erkal, erken teşhisin önemini sıklıkla vurgulayarak, özellikle akciğer kanserinin en önemli faktörünün sigara olduğunu belirterek, halkımızın sigara içmekten uzak durması gerektiğinin altını önemle çizdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]