Bu haberimiz az ödeyip, çok ısınmak isteyenler için

Isınmanın şekli ve maliyeti artık değişiyor. Ev ve işyerlerinde uzun zamandır kullanılan geleneksel radyatörlere alternatif daha estetik, kullanışlı ve dilim dilim satılabilen yeni nesil radyatörler geliyor.
 
Türkiye ve yurt dışında ısıtma sistemleri ile çözümleri sunan Nota Isı ve Yapı Sistemleri, 2010 yılından itibaren "yeni nesil radyatör" sloganı ile dizayn, estetik ve ergonomik yapısıyla alışılmışlığın dışında Notarad markası ile tüketicinin karşısına çıkıyor. Yeni nesil radyatörlerin Sakarya ve İzmit ayağını ise Alsu Isı Sistemleri yürütüyor. Notarad yeni nesil radyatör ile ilgili merak edilenleri Alsu Isı Sistemleri genel Müdürü Ümit Bey'e sizler için sorduk.
 
Ümit Bey, Notarad'ı kullandığımızda faturalarımızda ne kadar düşüş olur?
 
Radyatörlerin çalışma prensibi, doğalgazdan sağlanan enerji ile radyatörün içindeki suyun, kombi ya da kazanlar vasıtasıyla ısıtılarak ortama ısı transferi şeklinde ısı verilmesine dayanır. Radyatörlerin yüzeylerinin az olması ve  içindeki su miktarının  ise fazla olması durumunda doğal gaz miktarı da o kadar fazla olur. Alüminyum radyatörlerimiz hem yüzey alanı fazla hemde içinde daha az su bulunması nedeniyle  suyun ısıtılması için daha az doğalgaz kullanılır  ve aynı zamanda diğer radyatörlerin verdiği ısıyı daha küçük ölçülerde verebilir. Böylelikle alan kazanımı sağlamakla beraber aynı miktardaki ısı, daha az su ile transfer edildiğinden daha az doğal gaz tüketilir ve daha az ısınma faturası gelir. Bu da ısınma maliyetini %25-30 düşürür.
Alıştığımız radyatörlerden görsel olarak farklılığı var mı?
 
Elbette, mekanlarınızı daha rahat  -alan kazanımından dolayı-  ve konforlu gösteriyor. Notarad Alüminyum Radyatörler, estetik tasarımı ve zarif çizgileriyle yaşam alanlarınıza sıcak ve sanatsal dokunuşlar ile daha fazla konforlu ve dekoratif mekânlarda yaşamanızı sağlar. İstediğiniz renkte ve hatta her dilim, istediğiniz farklı renklerde olabilir. Hatta tuttuğunuz takımın renginden bile radyatör yaptırabilirsiniz.

Hali hazırda kullandığımız radyatörlerin temizliği epey zor, hatta hanımlar bu dertten epey muzdarip, buna kolaylık sağlıyor musunuz?
 
Notarad Alüminyum Radyatörlerin modüler özelliği sayesinde gerektiğinde her dilimin temizliği çok kolaydır, radyatörlerin alt kısmını temizlediğinizde üst kısmını radyatör kendisini doğal hava akımı sayesinde temizler. Bildiğiniz gibi evimizde soğuk hava aşağıda olur radyatörün ısısıyla yükselip , radyatörün içinden geçen hava diğer radyatörlere nazaran yukarı değilde odanın ortasına doğru sıcak hava akımı olur. Böylelikle yukarıda kalan perdelerinizi daha az kirlenir ve daha az yıkamış olursunuz.

Alıştığımız radyatörlerde tamir edilemeyen arıza durumunda komple radyatörü değiştiriyoruz, bahsettiğiniz dilimlerin arıza durumunda bir avantajı var
mı?

Kesinlikle önemli bir avantajı var. Arıza durumunda bütün panelinin değiştirilmesi ve yeni bir panel alınması zorunludur. Yeni Nesil NOTARAD Alüminyum Radyatörlerin modüler dilim özelliği sayesinde ise sadece hasarlı dilimin değiştirilmesi yeterli olup yeni bir radyatör alınmasına gerek yok.
 
Peki, son olarak evimizdeki eski radyatörleri Natorad ile değiştirebiliyor muyuz
 
Türkiye’de her yıl 500 bine yakın evde yenileme çalışmaları yapılıyor. Tüketicilere evlerini kırıp dökmeden de kullanabilecekleri, dünya standartlarında döküm alüminyum radyatörler kullanmalarınız sağlıyoruz. Türkiye’de bir tesisatçı alışkanlığı olarak evlerde 55 eksenli radyatörler kullanılıyor. Dünya standartlarında kullanılan radyatörler ağırlıklı 50 eksenli ürünler olmakla birlikte Türkiye’de kullanılan sac panel radyatörler 55 eksendir. Dolayısıyla Türk tüketicisinin evinde hiçbir tadilata gerek kalmadan kullanabileceği ve dünyada ilk defa üretilen 55 eksenli döküm alüminyum radyatörü Türk tüketicisine ve Sakaryalılar'a sunuyoruz. Türk halkının 40 yıldır alıştığı genellikle tek bir form ve renkte üretilen panel radyatörlere alternatif olarak üretilen döküm alüminyum radyatörler kolaylıkla değiştirilebiliyor.
 
Alsu Isı Sistemleri genel müdürü Ümit Bey'e teşekkür ediyoruz ve detaylı olarak inceleme fırsatı sağlayacak bilgileri sizlerle paylaşıyoruz
 
 
Sorularınız için: Ümit Türetken - 0 264 2292255  - 0 542 7714877 - info@alsu.com.tr
 
Yeni Nesil NOTARAD Alüminyum Radyatörler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]