'Bu düşmanlığın hesabını verecekler'

İzmir’de gerçekleştirilen mitingde Avukatları hedefe koyanların bir gün mutlaka yargılanacağı ve bu düşmanlığın hesabını vereceği vurgulandı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatlar, baro başkanları, yargıçlar ve savcılar, İzmir’de düzenlenen “Türkiye Adaletini Arıyor Mitingi”nde buluştu. Türk Hukuk Tarihine adını yazdıran mitinge Sakarya’dan da katılım oldu. Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Baroya bağlı avukatlar da mitinge iştirak etti.

“KARANLIK CİNAYET AYDINLANINCAYA KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Yoğun katılımla gerçekleşen mitingde, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rahmetle anılırken, cinayetin oldukça karanlık bir cinayet olduğu, bağlantıları ortaya çıkarılıncaya kadar peşinin bırakılmayacağı ve mutlaka hesabının sorulacağı vurgulandı.

Mitingde ayrıca, hemen her durumda avukatları hedefe koyan tutum ve açıklamaların esasen hukuku ve yargıyı hedef aldığını, bu vesile ile esasen halkın hak arama hürriyetinin elinden alınmak istendiği vurgulandı.

“DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ”

Avukatların tarihten bu yana hak ve özgürlüklerin teminatı olduğu ve bu teminatın devamı için hiçbir zaman tereddüt edilmeyeceği, hak ve özgürlükler için, hukuk için, adalet için mücadelenin hiçbir zaman tükenmeyeceği ve dimdik ayakta durulacağı belirtildi.

İzmir’de gerçekleştirilen Türkiye Adaletini Arıyor Mitinginde, hak ve adalet yerini buluncaya kadar, hukuk Devlete hakim oluncaya kadar, halk ile birlikte büyük bir dayanışma ve birlik içinde hukuksuzluğa karşı konulacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la polemik yaşayan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal da, ‘Ey baro başkanı’ diye anons edildi. Kocasakal bu sırada, büyük alkış aldı. Mitingin açılış konuşmasını Aydın Özcan, yaptı. Özgürlüğün bağımsızlığın kenti İzmir’den herkesi selamladığını söyleyen Aydın Özcan şöyle konuştu:

“İç güvenlik yasası, yasalaşırsa ülkede hukuk kalmaz dedik. Yasayı geri çekin dedik. Ama dinletemedik. Bütün baro başkanı arkadaşlarımız, hangi siyasi görüşte olursa olsun hepsi bildiriyle imza attı. Siyasileri uyardık, ama gelin görün ki kendimizi dinletemedik. Bildiklerini okudular. 31 Mart’ta Türkiye karanlığa büründü. Çağlayan üzücü olaya sahne oldu. Cumhuriyet Savcımız, önce rehin alındı, sonra katledildi. Büyük üzüntü çektik. Yetkililer bu cinayeti aydınlatacaklarına yeni bir hedef buldular o da avukatlar, hukukçular oldu. Biz bunu asla kabul etmiyoruz ve onun için bu meydanlardayız. Bizler savunmanın örgütlü güçleri olarak hukukçuları olarak bu hukuksuzluğa asla meydan vermeyeceğiz. İzin vermeyeceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yılmayacağız. Bizim bağımsızlığımıza Hasan Tahsin önderlik etti. İzmir’deki Mustafa Kemal ruhu hiçbirir zaman pes etmez. Mustafa Kemal’in ruhuyla sokaklarda olacağız.”

“YARGILANACAK VE HESAP VERECEKLER”

Mitingde son olarak “Bugün ülkede yepyeni bir hukuk mücadelesi başlıyor ve bu daha başlangıçtır diyoruz” ifadesi kullanıldı ve “Bugün avukatları hedefe koyanlar mutlaka yargılanacaklar ve bu düşmanlığın hesabını vereceklerdir” denildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]