"Bu Defteri Burada Açtık Burada Kapatmasını Biliriz"

15 yıllık siyasi çizgisinde herhangi bir sapma olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran şu açıklamayı yaptı: “Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin görüşlerimiz kamuoyu tarafından çok net bir şekilde bilinmektedir. 15 yıldır bu şehirde belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Bu süreçte siyasi çizgimizde, hizmet anlayışımızda hiçbir sapma olmamıştır, olmayacaktır. ‘Bu defteri burada açtık burada kapatmasını biliriz’ sözümüzle de bu görüşümüzü daha önce de ifade etmiştik” dedi. 

Esas Olan Sakarya’nın Menfaatidir

Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin başkanlık koltuğuna veda ettiği şekliyle sunulmasının doğru olmadığını belirten Başkan Duran, “Sayın Başbakanımızla çeşitli vesilelerle gerek şehrimizin sorunları gerekse büyükşehir belediyelerimizin çalışmalarıyla ilgili olarak görüşmeler yapmamız son derece doğaldır. Ancak bu görüşmelerden veda etti anlamının çıkarılması doğru bir yorum değildir. Zira 1994 yılından bu yana sürdüre geldiğimiz hizmet odaklı siyaset anlayışımız gereği esas olan Sakarya’nın menfaatleridir” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

 

Yola Başbakanımızla Çıktık

AK Parti’de siyaset yapmanın onurunu ve gururunu her zaman yaşadığını belirten Başkan Duran, “1994 yılında belediye başkanlığı görevine geldiğimizde Sayın Başbakanımız o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmıştı. Biz bu yola o zaman kendisiyle birlikte baş koyduk. Birçok sıkıntı yaşadık, zor günler geçirdik, çeşitli baskılar gördük ancak hiçbir dönem bu hareketin mensubu olmaktan duyduğum sevinci, heyecanı kaybetmedim. Sakarya’nın 17 Ağustos 1999 depreminden sonra her alanda gelişmesi için en büyük desteği veren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kadrosunda yer almaktan her zaman onur duydum. Ayrıca, Türkiye’yi karanlıktan çıkarıp aydınlığa kavuşturan AK Parti’nin bir neferi olma gururunu da her zaman yaşadım, yaşıyorum. Bu onur, hiçbir makam, mevki, şan, şöhret ve menfaat ile değiştirilemeyecek kadar özel ve değerlidir. Şehrimize kazandırdığımız her eserde bu değerin izleri vardır” dedi. 

Görevimizin Başındayız

Başkan Duran sözlerini şu şekilde tamamladı;Aziz Duran olarak benim Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na veda edip etmeme kararını tek başına vermem söz konusu olamaz. Bu kararda en zor zamanlarda bizlere olan güvenini, desteğini esirgemeyen Sakarya halkı, mensubu bulunduğum AK Parti ve liderimiz Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın elbette birinci derecede hakları vardır. Bugüne kadar ben değil biz demeyi ilke edindik. Bundan sonra da bu ilkemize sadık kalacağız. Hizmet odaklı siyaset anlayışımız ile yolumuza devam ediyoruz. Vatandaşımızdan ve liderimizden aldığımız desteğimizle yolumuza devam ediyor, mücadelemizi sürdürüyoruz. Yarım kalan işlerimizi bitirmenin ve şehrimizi nakış gibi işlemenin sevdasıyla inançla, azimle ve heyecanla başkanlık görevimizi sürdürüyoruz”.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]