Bu Daha Başlangıç: Asıl Kar Yarın Geliyor

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgasıyla birlikte Sakarya'ya mevsimin ilk karı düştü. Yoğun kar yağışı sebebiyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Öğle saatlerinde başlayan ve etkisini kısa sürede arttıran kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehrin yüksek kesimlerinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yoğun kar yağışı şehirlerarası yollarda da ulaşımda aksamalara sebep oldu.

Kar yağışı sebebiyle maddi hasarlı birçok trafik kazası meydana geldi. D-100 karayolunun Esentepe mevkiinde kayan bir TIR İstanbul yönünde yolu trafiğe kapadı. Kapanan yolun trafiğe açılması için çalışmalar sürüyor. Karayolları ekipleri TEM otoyolu başta olmak üzere D-100 ve D-650 karayollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Sakarya İl Özel İdaresi'ne bağlı dozerlerde yük kesimlerde bulunan köy yollarını açık tutmak için küreme çalışması yapıyor. Kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Bugün karne alan öğrenciler kartopu oynayıp kardan adam yaptı.

Sakarya Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, üç gün sürmesi beklenen kar yağışının yarın etkisini arttıracağını belirtti. Kar yağışının yarın kuvvetli rüzgârla birlikte tipi şeklinde görüleceğini kaydeden yetkililer, gece ve sabah saatlerinde oluşacak buzlanmalara karşı vatandaşları uyardı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]