Bu Ceza Sayesinde Akılları Başlarına Geldi

Sakarya'nın Geyve ilçesinde ormandan kaçak ağaç kestikleri gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan 4 köylü, cezalarını orman işlerinde çalışarak çekiyor.

Geyve ilçesinde orman kanuna muhalefet ve ormandan kaçak ağaç kesmek suçlarından Geyve Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ahmet K. (36), Fikret G.(39), Davut A.(37) ve Ali G.(28), mahkemece 5 ila 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Ağaç Budayıp, Fidan Dikiyorlar

Sanıkların ekonomik ve sosyal durumunu göz önüne alan mahkeme, 4 sanığa verilen hapis cezalarını denetimli serbestlik uygulamaları kapsamında orman işlerinde gönüllü olarak çalışma cezasına çevirdi. Mahkemenin kararının ardından 4 sanık cezalarını yerine getirmek üzere Geyve Orman İşletme Müdürlüğü'ne yerleştirildi. Sanıklar belirlenen gün ve saatlerde orman muhafaza memurlarının denetiminde orman işlerinde çalışıyor. Sanıklar cezalarını ağaç budayarak, yangın sahalarında çalışarak ve fidan dikerek çekiyor.

Mutluyum

5 aylık hapis cezası 2 ay 15 gün süreyle orman işlerinde çalışma cezasına çevrilen Ahmet K., CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, hapis yatmak yerine ormanda çalışarak cezasını çektiği için mutlu olduğunu söyledi.

Evinin önünde nakliyesiz odun yakalandığından cezaya çarptırıldığını kaydeden Ahmet K.; "Orman muhafaza memurları evimin önünde nakliyesiz odunu yakalayınca bu cezayı aldım. Kamuya yararlı bir işte çalışmak hapis yatmaktan daha güzel. Sonuçta saatimi doldurduğum zaman çocuklarımla ve ailemle zaman geçirebiliyorum. Orman işletmesinde haftanın belirli günlerinde ağaç budama, fidan dikme ve damgalama işlerine katılarak cezamı yerine getiriyorum." dedi.

Ormanın Kıymetini Anladım

Yapacak nitelikte orman envali kesmek suçundan aldığı 6 aylık hapis cezası 2 ay 15 gün süreyle orman işlerinde çalışma cezasına çevrilen Fikret G. ise yakıt iktiyacını karşılamak için ormanda kış kırıntılarından odun yaptığı esnada orman muhafaza memurlarına yakalandığını ifade etti. Cezasını hapis yerine kamuya yararlı bir işte çalışarak çektiğini anlatan Fikret G.; "Orman işlerinde çalışırken ormanın kıymetini anladım. Cezayı faydalı bir işte çalışarak çekmek güzel." diye konuştu.

Ceza Çok Faydalı

Geyve Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Erdoğan, 4 köylünün her türlü ormancılık iş ve işlemlerinde çalışarak cezalarını çektiklerini söyledi. Cezanın çok faydalı olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Orman suçu işleyen 4 kişi cezalarını işletme müdürlüğündeki büro işleri ile arazideki damga, üretim, budama gibi işlerde çekiyor. Cezanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Cezalarını bu yolla çekerek orman teşkilatının yapmış olduğu işleri anlamış oluyorlar. Belki de orman suçunun ciddiyetinin farkında olmadan bu suçu işlediler. Ancak orman teşkilatıyla bu yolla tanıştıkları için bir daha bu suçu işlemeyecekleridir."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]