"Bu çalışmalar trafik akışını rahatlatacak"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerdeki trafik akışının rahatlamasına dönük çalışmalarını sürdürüyor.

Kipa Kavşağı olarak bilinen güzergahta yeni bir çalışmanın başladığını belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Çevre Yolu ile Ahmet Yesevi Caddesi’nin kesişim noktasında yeni bir çalışma başlattık. Ahmet Yesevi Caddesi’nden Çevre Yolu’na sağa dönüş daha akıcı hale getiriliyor” dedi.

Trafik akışını rahatlatacak


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ana arterlerin trafik akışını daha da rahatlatacak yeni yol yapım ve kavşak düzenlemelerine devam ediyor. Bu kapsamda Kipa Kavşağı olarak bilinen Çevre Yolu ile Ahmet Yesevi Caddesi’nin kesişim noktasında yeni bir çalışmanın başladığını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Daha önce Orhangazi ve Adnan Menderes Caddeleri ile Yeni Camii Bulvarı üzerinde gerçekleştirdiğimiz dönel kavşak çalışmaları ile ana arterlerimizdeki trafik akışını büyük ölçüde rahatlattık. Bu yönde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şimdide vatandaşlarımız tarafından Kipa Kavşağı olarak bilinen, Çevre Yolu ile Ahmet Yesevi Caddesi’nin kesişim noktasında yeni bir çalışma başlattık” diye konuştu.

Devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Oktar, “Ekiplerimiz Kipa Kavşağı’nın olduğu bölgede çalışmalarına başladı. Ahmet Yesevi Caddesi’nden Çevre Yolu’na dönüşlerin daha kontrollü ve rahat bir şekilde yapılması için arterde genişletme yapılacak. Devam eden çalışmalarımız tamamlandığında kavşakta dönüş şeritleri artmış olacak. Ahmet Yesevi Caddesi’nden Çevre Yolu’na sağa dönüşü daha akıcı hale getirecek çalışmamızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]