Bu Bitmez Acının Nedeni İki Kızın Sigara Macerası!

Adapazarı ilçesinde, 2 kızın hayatını kaybettiği kız yetiştirme yurdundaki yangını çıkardıkları iddiasıyla 2 kız çocuğu tutuklandı. 

Hızırtepe Mahallesi'nde bulunan Sosyal Hizmetler Kurumu'na ait Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda 17 Mayıs tarihinde çıkan yangında 2 kız çocuğu feci şekilde can vermişti.

Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ifadeleri alınan yurtta kalan S.T. (16) ile C.U. (17), yangını kendilerinin çıkardığını itiraf ettiler.
Biz de Korkup Kaçtık

Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren 2 kız, yurtta gizli olarak sigara içerken tutuşan çarşafı el ve ayaklarıyla söndürdüklerini ve daha sonra çarşafı kimsenin görmemesi için elbise dolabının arkasına attıklarını belirterek, "Elbise dolabının arkasına attığımız çarşaf yeniden tutuştu ve dolap bir anda alevler içinde kaldı. Biz de korkup kaçtık. Böyle bir olaya istemeden neden olduğumuz ve arkadaşlarımızı kaybettiğimiz için çok pişmanız" dediler. S.T. ve C.U., ölüme sebebiyet vermek suçundan tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.  

Bu arada, Başbakanlık Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından devlet koruması altında bulunan iki kız çocuğunu savunması için avukat görevlendirildiği öğrenildi.

Olay   

Murat Soğancıoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nun 3. katında 17 Mayıs 2009 tarihinde saat 22.45 sıralarında yangın çıkmış, nedeni belirlenemeyen yangın kısa sürede büyüyerek yurdu sarmıştı. Yurtta bulunan 33 çocuk görevliler tarafından tahliye edilmiş, ancak binanın çatı katında 14 yaşındaki F.K. ile 15 yaşındaki M.G'nin yanmış cesetleri bulunmuştu. Dumandan zehirlenen 6 öğrenci ise ambulansla kaldırıldıkları Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmüştü. İtfaiye ekipleri yangını güçlükle söndürürken, yurt kullanılamaz hale gelmişti. Yurtta kalan öğrenciler, daha sonra çeşitli yurtlara yerleştirilmişti.

Haberin ilk ayrıntıları için tıklayın.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]