Bu Bebeğin Safra Kesesi Yok

Safra kesesi olmadan doğan ve daha sonra yüksek sarılık sebebiyle siroz hastalığına yakalanan 4 aylık Berkay bebeğin sağlığına kavuşması için karaciğer nakli olması gerekiyor.

Sakarya'nın Aşağıkirazca Köyü'nde oturan Deniz (23) ve Arife (21) çiftinin 4 ay önce ikinci çocukları dünyaya geldi. Berkay ismini verdikleri bebekleri doğumdan birkaç gün sonra hastalandı. Anne Arefe Gül, sürekli kusan Berkay'ı Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdüklerini belirterek, burada yapılan tahlillerde Berkay'da çok yüksek derece sarılık olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Maddi Durum Yetmedi Eve Döndük

Berkay'ı hemen Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk ettiklerini ifade eden Gül, şöyle konuştu: "Çapa'da birçok tahlil yapıldı. İki hafta kadar hastanede kaldık. Daha sonra ciğer sintigrafisi istendi. Ankara Hacettepe Hastanesi'nde bu filmi çektirdik. Daha sonra tekrar Çapa'ya geldik. Çocuğun bir süre daha hastanede yatması ve tıkalı olan safra yolu damarlarının açılması için ameliyat olunması gerektiği belirtildi. Yeşil kartlı olduğumuz için bizden bir miktar ücret talep edildi. Üniversite hastaneleri yeşil kartlılardan para talep ediyormuş. Maddi durumumuz elvermediği için evimize döndük."

Eşim İşini Kaybetti

Eve geldikten birkaç gün sonra bebeğin yeniden ağırlaştığını hemen Sakarya Kadın ve Çocuk Hastanesi'ne götürdüklerini anlatan Gül, buradan Berkay'ı acilen Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti.

Şişli Etfal Hastanesi'nde tıkalı olan safra yolları damarlarının ameliyatla açıldığını dile getiren anne Gül, şunları kaydetti: "Burada çocuğumuzun sarılığının çok ilerlemesi sebebiyle siroz hastası olduğunu öğrendik. Doktorlar burada karaciğer nakli yapamadıklarını, çocuğun hayati tehlikesi olduğunu, acilen karaciğer nakli yapılması gerektiğini söylediler. Ancak maddi durumumuz iyi değil. Eşim de sürekli hastanelere gidip gelmesi sebebiyle işini kaybetti."

Göz Göre Eriyor

Çocuğunun göz göre erimesinden büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan anne Gül, Berkay'ın bir an önce karaciğer nakli olarak sağlığına kavuşmasını istediğini kaydetti.

Acılı anne Gül: "Berkay çok zayıfladı. Çocuğumu emziremiyorum bile. Karaciğer görevini yapamadığı için sadece yağsız diyet mama yedirmemiz gerekiyor. Bu mamayı şu an yakınlarımızın yardımıyla almaya çalışıyoruz. Çocuğumun bir an önce karaciğer nakli olarak sağlığına kavuşmasını istiyorum. Sapsarı kesildi. Bu haline dayanamıyorum." şeklinde konuştu.

Anne Arife Gül, çocuğunun artık sürekli hasta olduğunu belirterek, önceki gün Sakarya Kadın ve Çocuk Hastanesi'nin Berkay'ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk ettiğini, önümüzdeki hafta bu hastaneye gideceklerini sözlerine ekledi.

Baba Deniz gül ise hastanelere gidip gelmekten işe gidemediğini, bu sebeple işten çıkarıldığını dile getirerek, "Çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşmasını ve yeniden çalışmak istiyorum." diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]