Bu Ailenin Dramı İçler Acısı!

Sakarya'da, barakada yaşayan bir aile, parasızlık nedeniyle yedi yaşındaki çocuklarını okula gönderemiyor. 

Erenler ilçesine bağlı Emirler Köyü'nde dini nikahlı eşi Hatice Şeker (43) ve yedi yaşındaki oğlu Tolga ile yaşayan Avni Kır (50), kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor. Barakada yaşayan Hatice-Avni çifti, 7 yaşındaki çocukları Tolga'yı parasızlık nedeniyle okula gönderemiyor. Beyin ameliyatı olan Hatice Şeker, Ramazan ayında davul çalarak aile bütçesine katkı sağlayabiliyor. Baba Avni Kır ise, ancak iş bulabildiği zaman çalışabiliyor.

Bugün Yarın Bizi Buradan Çıkaracaklar

Yardıma muhtaç olduklarını belirten Avni Kır, "Köylülerin ve diğer hayırseverlerin yapmış olduğu yardımla yaşamaya çalışıyoruz. Şu an barakanın bulunduğu yer bize ait değil. Bugün yarın bizi buradan çıkaracaklar korkusuyla yaşıyoruz. Bir de geçen günlerde barakamız yandı. Gücümüz yetmediği için barakayı tamir ettiremedik. Hurda topladığım motor bozulunca bu işi de yapamıyorum" dedi.."

Yağmur Suyu İçeri Doluyor

İş olmadığı zamanlarda boş gezdiğini anlatan Kır, şöyle konuştu: "Evimiz çok kötü, evin her yerine muşamba çektik. Ama rüzgardan muşambalar uçuyor. Evin içine yağmur doluyor. Tolga'yı okula yazdırdık. Ama parasızlık yüzünden okula gönderemedik. Masraflarını karşılayamadık. Böyle olunca da okula gidemedi. Tolga her gün okula gitmek istiyorum diyor. Ama parasızlıktan okula gönderemedik. Biz yardımseverlerden bize kalabileceğimiz bir yer istiyoruz."

Davulculuk Yapıyor
 
Hayatının hep zorluklar içinde geçtiğini anlatan Hatice Şeker, 28 yıldan bu yana Ramazan ayında davulculuk yaptığını geçimini onunla sağladığını söyledi. Çocuğunun ufak masraflarını bununla karşıladığını anlatan Hatice Şeker, sözlerine şöyle devam etti: "Yaz aylarında gündelikli çalışıyorum. Oradan aldığımız parayla hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Beynimden ameliyat olduğum için fazla çalışamıyorum. Tolga'yı okula yazdırdık ama masrafları karşılayamadığımız için okuldan geri aldık. Paramız olursa okula göndereceğiz
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]