Boynuna bağladıkları ip yüzünden az daha kafası kopacaktı

Sakarya’da, üç dört aydır boynuna bağlanan ip ile yaşam savaşı veren sokak köpeği, zamanında yapılan cerrahi operasyonla hayati tehlikeyi atlattı.

Kral adı verilen köpek, şimdi kendisine bakabilecek sahip arıyor. Veterinere götürülen köpeğin boynunda uzun süreden beri ip bağlı olduğu, tüylerinin yakıldığı görüldü. Veteriner Hekim Tolga Ayvaz tarafından tedavi altına alındı. İki saat süren cerrahi operasyonda boynuna 90 dikiş atılan köpek boynundaki ipten kurtuldu. Kral adı verilen köpek, şimdi kendisine bakabilecek sahip arıyor.

"Soluk borusu gözüküyordu"

Köpeğin boynuna bağlı ip ile 4 gün önce getirildiğini belirten Veteriner Hekim Tolga Ayvaz, şöyle konuştu: “Boynundaki yara çok genişti. Soluk borusu da gözüküyordu. Biz bu kısmı içeriden ve dışarıdan diktik. Yaralardan kaynaklanan iltihabı geçti, kaynamaya başladı yaralar. Bir hasta içerisinde tamamen iyileşecek yaralar taburcu edebiliriz” Yaranın çok ciddi olduğunu ifade eden Ayvaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biraz daha geç kalınsaydı, belki de 2-3 hafta kadar maalesef kaybedebilirdik. Fakat son anda yetişti. Hatta ilk başta biz yaralarını temizlerken hiç tepki vermiyordu. Yaklaşık iki saat kadar operasyonda kaldık.”

Sokaklarda bulunan hayvanların boynuna ip bağlanmaması konusunda uyarılarda bulunan Ayvar, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocukların köpeklere bir şey bağlamamaları gerekiyor. En azından zincir tarzı şeyler olabilir veya köpekler için üretilen tasma olabilir. Bağlamak istiyorlarsa öyle bağlasınlar. Naylon tarzı ipliklerle bağlanınca boyun geliştiğinden dolayı bölgede bir yara oluşturabiliyor."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]