Bosna Hersek ve Sırbistan'daki sel felaketi

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu ve bağlı dernekler, Bosna Hersek\'te de çok sayıda insanın zarar gördüğü sel felaketinin yaralarını sarmak için "Bosna\'ya da bir el siz uzatın" adıyla yardım kampanyası başlattı.

Serdivan Bosna - Sancak Eğitim, Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Süzek yaptığı açıklamada, Soma\'daki maden ocağında ve Bosna Hersek\'teki sel felaketinin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Bosna ve Sırbistan\'da yaşanan sel felaketinin büyük yıkımlara neden olduğunu belirten Süzek, Bosna Hersek ve etrafında yaşanan sel felaketinde oluşan yıkımın savaş zamanında bile olmadığını kaydetti.

Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu\'na bağlı derneklerle koordineli bir şekilde yardım faaliyetlerine başladıklarını ifade eden Süzek, "Pazar günü federasyon yetkilileriyle toplanarak, en temel ihtiyaçlar ne, onları belirledik. Elçiliklerle görüşüp ulaşım imkanları belirlendi. \'Bosna\'ya da bir el siz uzatın\' adı altında oluşturduğumuz kampanyada öncelikli olarak çocuk eşyası, çocuk maması, su, konserve, yiyecek ve temizlik malzemelerini toplayarak bir hafta içerisinde göndereceğiz" diye konuştu.

Süzek, Türkiye genelinde federasyona bağlı 20 derneğin çalışmalarıyla yardım malzemelerinin İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya\'da toplanacağını dile getirerek, bir hafta sürmesi planlanan kampanyanın, bölgenin ihtiyaç durumuna göre devam edebileceğini ifade etti.

Bu tür afetlere yabancı olmadıklarını vurgulayan Süzek, "Marmara Depremini Sakarya\'da yaşayanlardan biri olarak, afetin ne olduğunu, neler hissettirdiğini, nelere ihtiyaç duyulacağını biliyoruz. İnsanların mağdur olduğu her yerde halk olarak el uzatıyor, yardım ediyoruz" şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]