Boşanma sürecindeki çiftlere ücretsiz danışmanlık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından boşanma öncesi, boşanma süreci ve boşanma sonrasında çiftlere danışmanlık hizmeti veriliyor.

Uygulama Sakarya\'da hayata geçirildi.

Bakanlığın Afyon’da düzenlediği \'Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitim Programı\'na katılan Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü\'nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Aykul ve Hendek Melek Nişancı Huzurevi\'nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşenur Genç, ilde boşanma süreci danışmanlığı hizmeti verecek.

Danışmanlığın, henüz boşanmayı düşünme aşamasında olan, boşanmak amacıyla mahkemeye müracaat eden fakat henüz boşanma işlemi gerçekleşmemiş olan ya da boşandıktan sonra eski eşiyle veya çocuklarıyla ilgili sorunlar yaşayan çiftlere verileceği kaydedildi. Bu sayede boşanmaların sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi, çocuğun ve ebeveynlerin süreci en az zararla atlatmalarına yardımcı olması amaçlanıyor.

Boşanma danışmanlığının sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi ve ihtiyacı olan kişilere ulaşılabilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Timur Muzaffer ve Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Aykul, Sakarya Barosu ve Sakarya 1 ve 2. Aile Mahkemesi hâkimlerini ziyaret etti. Sakarya Barosu\'ndan yapılan açıklamada, Adli Yardım Bürosu tarafından boşanma süreci danışmanlığı ile ilgili olarak adli yardım talebinde bulunan taraflara boşanma süreci ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerde bulunulacağı kaydedildi.

Danışmanlıktan ücretsiz olarak yararlanmak isteyen çiftlerin ya da bireylerin Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü\'ne veya Sakarya Hendek Melek Nişancı Huzurevi\'ne başvurarak randevu almaları gerektiği bildirildi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]