Borsa üyelerinin birikmiş aidatına taksit imkanı

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Torba Kanun ile borsa üyelerinin de birikmiş aidat borçlarını, taksitle ödeme imkânına kavuştuğunu söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete üyelerin üçer aylık dönemler halinde, birikmiş aidat borçlarını 8 taksitte ödeyebileceğini, taksit yerine tek sefer ödeme yapmak isteyenlere de toplam borçlarından yüzde 10 indirim olanağı sağlandığını bildirdi.

Cevdet Mete; Sakarya Ticaret Borsasına aidat borcu olan üyelerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini vurgulayarak Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak da bilinen ‘İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 sayılı Kanun’un 11 Eylül 2014 tarihinde Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, aidat borcu olan üyeler için önemli bir fırsat olduğunu iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Cevdet Mete “Torba Yasa aidat anapara ve gecikme zamlarını da içermektedir Üyelerimiz 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ- ÜFE) esas alınarak hesaplanarak oluşacak tutar üzerinden ödemeleri halinde faiz ve gecikme faizi silinecektir. Sakarya Ticaret Borsası üyelerinin de aynı yasa gereği aidat borçlarına üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeme imkânı getiriliyor. Bu haktan yararlanabilmeleri için üyelerimizin 01 Aralık 2014 tarihine kadar borsamıza dilekçe ile başvurmaları ve ilk taksitlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Ödemelerin taksitle değil tek seferde yapılması halinde ise yüzde 10 indirim yapılacaktır. Bu kanun kapsamında tamamı ödenen borçlara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekâlet ücretleri de karşılıklı olarak talep edilmeyeceğini STB Üyelerinin konu hakkında daha detaylı bilgiyi borsa genel sekreterliğinden alınabileceğini ifade etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]