Boncuk Tabancası Yüzünden Gözünden Oluyordu

Adapazarı ilçesinde 14 yaşındaki Ferdi Ber isimli çocuk, boncuk atan oyuncak tabanca yüzünden kör oluyordu.

Edinilen bilgiye göre, Adapazarı'nda boncuk atan oyuncak tabanca ile oynayan Ferdi Ber'in sol gözüne boncuk geldi. Yakınları tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü'ne götürülen çocuğun kör olma olasılığı, gerçekleştirilen başarılı operasyonla ortadan kaldırıldı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Gürsoy Alagöz, oyuncak silahların öldürmediğini ancak sakat bırakabileceğini dile getirerek bunun önüne geçilmesini istedi.

Son 1 ay içinde oyuncak tabanca yaralanması sonucu 5 çocuğun kendilerine başvurduğunu ifade eden Alagöz, "Ferdi Ber bize geldiğinde oyuncak silahtan çıkan boncuk nedeniyle gözü katarakt olmuştu ve lensi parçalanmıştı. Kendisini takip ettik ve bir hafta sonra ameliyat ettik. O boncuk daha şiddetli bir şekilde temas etseydi, şu anda bu gencimizin bir gözü görmüyor olabilirdi. Oyuncak silah öldürmüyor ama kör ediyor, sakat bırakıyor. Bu tarz vakalar her zaman bize geliyor. Artık yetkililer bunun önüne geçmelidir" dedi.

Ferdi Ber ise kendisine ilgi gösteren doktorlar ve personele teşekkür ederek, bir daha oyuncak silahı eline almayacağına söz verdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]