Boğulmaktan Son Anda Kurtuldular

Karasu'da serinlemek için girdikleri Karadeniz'de dalgalara kapılan iki genç boğulmak üzereyken jetskili cankurtaranlar tarafından kurtarıldı.

Karasu Belediye Plajı'nda dalgalı denize giren iki genç ölümün kıyısından döndü. Belediye hoparlörlerinden dalgalı denize girilmemesi yönünde yapılan uyarıya kulak asmayarak denize giren Yasin Kara (16), bir süre yüzdükten sonra dalganın etkisiyle boğulma tehlikesi geçirdi. Suda çırpınarak yardım isteyen Kara'nın boğulmak üzere olduğunu gören plajdaki cankurtaran ekibi, jetski ile gencin yardımına koştu. Jetskideki cankurtaranlardan biri can simidiyle birlikte suya atlayarak boğulmak üzere olan Kara'yı kurtardı. Jetskinin arkasında bulunan deniz yatağına alınan genç, kıyıya çıkartıldı. Bu olaydan 5 dakika sonra 200 metre ileride Karadeniz'in azgın dalgalarına kapılan Kemal Malkoç (17) isimli genç de boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulmak üzere olan genç jetskili cankurtaran ekibi tarafından kurtarılarak kıyıya çıkartıldı.

Beş dakika ara ile iki genci boğulmak üzereyken kurtaran cankurtaran ekibinin yaz boyunca 250 kişiyi kurtardığı belirtildi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]