Boğulmak üzere olan genç, son anda kurtarıldı

Karasu ilçesinde serinlemek için Karadeniz\'e giren genç, boğulmak üzereyken jetskili cankurtaranlar tarafından kurtarıldı.

Karasu sahilinde serinlemek için denize giren İbrahim T. (29), yüzerek kıyıdan açıldı. Bir süre sonra ayağına kramp giren İbrahim T. , suda batıp çıkmaya başladı. Suda çırpınarak yardım isteyen İbrahim T. \'nin boğulmak üzere olduğunu gören plajdaki cankurtaran ekibi, jetski ile gencin yardımına koştu. Jetskideki cankurtaranlardan biri suya atlayıp boğulmak üzere olan İbrahim T. \'yi kurtardı. Jetskiye alınan İbrahim T.  karaya çıkartıldı. İbrahim T. \'ye ilk müdahaleyi plajda görevli 112 Acil ekibi yaptı. Vatandaşların yardımıyla ambulansa taşınan İbrahim T. , ambulansta yapılan müdahalenin ardından kendine geldi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaptığı açıklamada, 15 cankurtaranın 9 kulede, 4 jetski ile boğulma vakalarına müdahale ettiğini söyledi. Haziran ayında göreve başlayan cankurtaranların 48 kişiyi boğulmaktan kurtardığını kaydeden İspiroğlu, "Son 4 yılda bin 800 kişi cankurtaranlarımız tarafından boğulmaktan kurtarılmıştır. İlçe merkezinde bulunan 10 kilometrelik sahil şeridinde görev yapıyoruz ve istenildiği takdirde sahil köylerine de hizmet veriyoruz. Her şeyin başında can sağlığı geliyor. Vatandaşlardan cankurtaran ekiplerinin ikazlarına uymalarını istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan gencin kurtarılma anı saniye saniye görüntülendi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]