Boğulan Lise Öğrencisinin Cep Telefonu Çalınmış

Erenler ilçesinde 24 gün önce ırmaktan kurtarmak istediği arkadaşıyla birlikte boğulan lise öğrencisinin cep telefonunun su kenarındaki elbisesinden çalındığı ileri sürüldü.

Boğulan Okan Düzgören'in gözü yaşlı anne ve babası, içinde çocuklarının resimlerinin olduğu cep telefonunun bulunmasını istedi.

Sakarya Nehri'nde kurtarmak istediği arkadaşı Furkan Ünal (16) ile birlikte boğulan Okan'ın babası Recep Düzgören, oğlunun cep telefonunun su kenarındaki elbisesinden çalındığını iddia etti.

Vicdansızlar telefonu alıp sim kartı bırakmış

Çalınan cep telefonunda oğlunun resimlerinin bulunduğunu kaydeden Düzgören, "Oğlumun cep telefonu olaydan kısa bir süre sonra suyun kenarındaki elbiselerinin yanından alınmış. Ben 10 dakikada olay yerine geldim. Sakarya Nehri kıyısına gittiğimde elbiselerinin yanında beyaz poşet içinde sim kartı buldum. Ancak telefon yoktu. Boğulma olayının yaşandığı sırada oğlumla birlikte bulunan yeğenim cep telefonunun elbisenin yanından çalındığını söyledi. Vicdansızlar telefonu alıp sim kartı bırakmış." dedi.

Oğlumun hatıraları benim için önemli

Cep telefonuyla hiç resim çekmeyen oğlunun boğulma olayından 20 gün önce kendisi, ailesi ve arkadaşlarının resimlerini çekmeye başladığını anlatan Düzgören, cep telefonundaki resim ve bilgilerin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. 'Bizim için cep telefonu değil, içindeki hatıraları önemli" diyen Düzgören şunları söyledi: "Oğlumun telefonunun içinde hatıraları, anıları vardı. Çocuğuma telefonu yeni almıştım. Çocuğum telefonla resim çekmezdi. Demekki öleceğini biliyorduki 20 gün öncesinde kendisinin, ailesinin ve arkadaşlarının telefonla resmini çekti. Bana bu bilgileri lazım. Ses kayıtları var. Ölen bir çocuğun telefonu nasıl alınır? Bunu anlamıyorum. Boğulan bir çocuğun elbiselerinden o telefonu alıyorsun. Hiç mi vicdan yok? Vicdanı hiç mi sızlamıyor? Bunu anlamıyorum. Sen onları kurtarmaya ya da aramaya gidecekken telefonlarını çalıyorsun. Böyle bir şey olamaz. Önemli olan telefon değil. İçindeki bilgiler ve resimler bizim için önemli. Benim resimlere ihtiyacım var. Bilgileri versinler telefonu vereyim onlara. Oğlumun hatıraları benim için önemli. Tek oğlumdu."

Çalınan cep telefonunun faturalarıyla birlikte polise müracaat ettiklerini ifade eden Düzgören, henüz bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Anne Nezahat Düzgören ise yapılan davranışın bir insana yakışmadığını belirterek, "Ne söyleyeyim. İnsan olsa zaten bunu yapmaz. Bir insana yakışır mı bu?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Okan Düzgören, Küpçüler Mahallesi Şeker Çiftliği yakınında arkadaşı Furkan Ünal ile girdiği Sakarya Nehri'nde boğulmuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]