Bitkin Düşen Karaca Tedavi Altına Alındı

Hendek ilçesinde köpekler tarafından kovalandıktan sonra bir köylü tarafından bitkin şekilde bulunan karaca, tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Hendek ilçesi Çamlıca beldesinde yaşayan Recep Acalı, fındık bahçesinde köpekler tarafından kovalandıktan sonra bitkin düşen bir karaca buldu. Acalı, karacayı ahırına götürerek koruma altına aldı ve durumu Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbarın ardından Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, karacayı Acalı'dan teslim aldı. Halsiz ve bitkin halde olan karaca, tedavi için Arifiye ilçesindeki bir veteriner kliniğine götürüldü.

Karacanın muayenesini yapan veteriner hekim Mustafa Yıldız, üzerinde bir yara izine rastlamadıkları hayvanda aşırı bir yorgunluk gözüktüğünü söyledi. Birtakım testler uygulayacaklarını ifade eden Yıldız, "Hayvanda aşırı bir yorgunluk gözüküyor. Normalde yaklaştığımızda bize tepki vermesi gerekiyor. Ama bitkin halde. Şok hali söz konusu. Gözlerinde kanlanma var. Bu bir iç kanama belirtisi olabilir. Muhtemelen çok koşturulmuş olabilir. Birtakım testler uyguladıktan sonra sağlık durumu hakkında net şeyler öğrenebileceğiz. Durumu şu an için kötü." dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]