BİTAV ve Sakarya Ticaret Borsası arasında işbirliği

Sakarya Ticaret Borsası (STB) ile Bilimsel ve Teknik Araştırma Vakfı (BİTAV) arasında işbirliği ve koordinasyonun inşası ve geliştirilmesinde önemli bir adım olan İş Birliği Protokolü borsamız binasında imzalandı. İmza Protokolüne BİTAV Genel Sekreteri Reşat Kadayifçiler, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Akreditasyon İzleme Komitesi üyeleri katıldı.

Bu iş birliği ile ilimiz ve bölgemiz adına güzel kazanımlar ortaya çıkacak
Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete imzalanan protokolle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Sakaryalı olarak Sakarya doğası ve stratejik konumu ile özel bir şehir olmasına rağmen zamana ve değişen şartlara göre önceliklerini belirlemede, mevcut siyasi gücünü sosyo-ekonomik güce dönüştürmede yetersiz kalmaktadır.  Bunun içinde AR-GE çalışmalarına ayrılan maddi kaynağı artırmak ve bu kaynakları hızla projeye dönüştürmek gerekmektedir. Ülkemizin AR-GE sinde önemli yer tutan TUBİTAK’ın Bilim Kurulu’nun çağrısı ile kurulmuş olan BİTAV’la yaptığımız iş birliğinde ilimiz ve bölgemiz adına güzel kazanımlar ortaya çıkacaktır.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete “Bu protokol kapsamında Borsamız BİTAV’la birlikte proje yazıp yürütülmesi gerçekleşecektir. Ayrıca Sakarya Ticaret Borsası üyelerinin talepleri doğrultusunda üyelerimizle BİTAV arasında “Güvenilir 3. Taraf” rolü üsteleneceğiz. İfadesinde bulundu.

Bu protokolü çok fazla önemsiyoruz
BİTAV Genel Sekreteri Reşat Kadayifçiler “ İki köklü kurumun işbirliğinde ortak akıl çerçevesinde imzalanan protokol, Sakarya’nın 2023 vizyonuna katkı sağlayacak çalışmalar hedeflemektedir. BİTAV olarak amacımız kendi içine kapalı izole yapılar değil tüm ülkeye hizmet eden kurumların inşasına katkıda bulunmaktır. Bu anlamda bu protokolü çok fazla önemsiyoruz” dedi.

Protokol, BİTAV adına Genel Sekreter Reşat Kadayifçiler ve STB adına Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete tarafından imzalanarak iki kurum için hayırlı olması temennilerinin ardından sona erdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]