Bisiklet Aşkı Uğruna, Ölümden Döndü

Küresel ısınmaya karşı alternatif ulaşım aracı bisiklete dikkat çekmek için çıktığı dünya turu sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Gizem Altın, bisiklete binmeyi çok özlediğini söyledi.

Altın, bu tur için ABD'li eşi ile işlerinden istifa edip tüm mal varlıklarını sattı. Altın, şu anda doktorların bisiklete binmeye izin vermediklerini belirterek, "1,5 yıl sonra bisiklete bineceğim. Bunun için sabırsızlanıyorum. Bisiklete binmeyi çok özledim" dedi.

Sakarya Güzel Sanatlar Derneği'nde (SAÜ) izci öğrencilerle bir araya gelen Gizem Altın, sağlıklı, ucuz, çevreyi kirletmeyen bisiklete dikkat çekmek için dünya turuna eşi ile birlikte çıktıklarını, Kazakistan'a 28 Haziran 2008 tarihinde bir trafik kazasıyla tura son vermek zorunda kaldıklarını kaydetti.
 

Ölümden Döndüm

Düğün konvoyundaki bir otomobilin kendisine süratli bir şekilde çarptığını ifade eden Altın şöyle konuştu: "İstanbul'dan başlayan Sidney'de sona erecek 25 bin kilometrelik tur böylelikle 5 bininci kilometrede yarıda kaldı. Ama ben yaşadığıma seviniyorum. Çarpmanın etkisiyle vücudumda 7 kırık oluştu. Ayrıca atardamarımda 2 yırtılma meydana geldi. Kazakistan'da bir hafta ve Türkiye'de ise 10 gün hastanede yattım. Ölümden döndüm. Bana bir kez daha yaşama fırsatı verildi. Doktorum iki sene bisiklete binmeyi yasakladı. Yaşıyorum ya ona seviniyorum. Zaten bu sürenin 6 ayı geride kaldı ve bisiklete tekrar binmem için 1 yıl var. Bu sürenin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum."

Asla Vazgeçmeyeceğim

Bisiklete binmekten asla vazgeçmeyeceğini, bisikletin kendisi için bir sevda olduğunu vurgulayan Altın, ömrü boyunca bisikleti bir ulaşım aracı olduğunu anlatmaya çalışacağını dile getirdi.

Araç ve akaryakıt lobilerinin yakıtsız araçların teşvik edilmesini istemediğini, bu sebeple bisikletin özellikle Türkiye'de yaygınlaşamadığının altını çizen Altın, "Biz yılmadan, usanmadan bisikletin yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]