Birinci Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni gerçekleşti

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1’inci Adapazarı Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni Orhangazi Kültür Merkezi\'nde gerçekleşti.

Yapılan etkinliğe Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaattin Dişli, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenci ve velilerin katıldı. Lise ve Ortaokul Kategorisinde düzenlenen olimpiyatlarda 6 öğrenci altın, 8 öğrenci gümüş, 6 öğrenci bronz madalya almaya hak kazanırken, 20 Öğrenciye ise Başarı belgesi verildi. Öğrencilere ödüllerini Adapazarı Kaymakamı Dr.İsmail Gündüz ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Allattin Dişli verdi.

"Matematik hayatın önemli bir parçasıdır"

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli yaptığı konuşmasında,“Matematik hayatın önemli bir parçasıdır. Matematiksiz bir hayat düşünülemediği için çok önem verdiğimiz bir bilim dalı olmuştur. Müdürlük olarak öğrencilerimize Olimpiyat Sorularını çözmenin zevkini yaşatarak onları Matematik’in farklı bir alanı ile tanışmalarına vesile olmak, bu noktada çalışmalar yapacak öğrencilerimizin önünü açmak adına bu Olimpiyatları düzenledik. Bu konuda bizlere bilgi ve tecrübeleriyle destek olan Kaymakam Dr.İsmail Gündüz’e teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl merkez ilçelerde, sonra Sakarya genelinde, daha sonra Türkiye genelinde bu olimpiyatları geleneksel hale getireceğiz.” dedi.

54 Ortaokul, 25 Lisenin katıldığı olimpiyatların 1. Aşaması 3 Mayıs günü, 2. Aşaması 10 Mayıs günü gerçekleşti. 209 Ortaokul ve 96 Lise öğrencisi olmak üzere toplam 315 öğrencinin katıldığı 1.Aşama sınavında her iki kategoride ilk 20 öğrencimiz 2. Aşama sınavına girdi. Her iki kategoride 10’ar öğrenci madalya ve ödül almaya hak kazandı. Yine Her iki kategoride 10’ar öğrenciye de başarı belgesi verildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]